10 skäl till varför vi älskar Ducati-monstret

I början av 90-talet hade Ducati det kämpigt, de var under nytt ägande och de hade en åldrande, underpresterande modellserie. I hopp om att tilltala en bredare marknad började de arbeta med att designa en mer grundläggande motorcykel , men med en twist. För att hålla kostnaderna nere använde de en befintlig motor och chassi, skarvade ihop dem och lade till en grundläggande tank och säte. Det var ett enkelt koncept gjord på vad som faktiskt var en knapp budget, men de lyckades klara det och slutresultatet har inspirerat generationer av entusiaster.

10Nästan en Cagiva

Cagiva var också på linorna och var mer än villiga att släppa Ducati och bara lansera den här nya cykeln som en Cagiva, en Cagiva 900 kan mycket väl ha räddat dem istället för Ducati . Det skulle vara de som skulle blekna in i historien, och i stort sett upplösas efter att de lastade av Ducati år senare. Efter att ha bytt ägare några gånger till, soldater Ducati vidare och har gått från klarhet till klarhet på senare tid, mest tack vare Monster.

9En naken sportcykel

I början av 90-talet betraktades vanliga cyklar, utan kåpa, allmänt som enkla transporter och för det mesta ganska underdrivna. Ducati förändrade på egen hand spelet i detta avseende och uppfann en helt ny klass av motorcykel; den nakna sportcykeln.

8Inspirerad av Brando

Designen var starkt påverkad av budgetrestriktioner, men Miguel Galluzzi fick i uppdrag att skapa något som hade en sadel, två hjul, en tank och på något sätt såg ut som cykeln Marlon Brando åkte i The Wild One . Slutresultatet blev en cykel som såg enkel ut, men ändå elegant, och som framhävde dess nyckelattribut; den där underbara L-Twin-motorn.

7Sportcykelhantering

Det ursprungliga Monster använde chassit från 851/888 sportcykeln som var konkurrenskraftig på banan, så det gjorde Monster till en ganska kapabel cykel i hörne Till skillnad från dessa sportcyklar var den faktiskt bekväm och hade en uppnåelig, om inte nödvändigtvis överkomlig, prislapp med tanke på prestandapotentialen.

6Ducati på ingångsnivå

M900, som snabbt blev känt som Monster, satte standarden, men det som kom efter förändrade spelet. Ducati lanserade den mer prisvärda 600, som var den mest tillgängliga Ducati hittills, den hade låg sitthöjd och mindre kraft. Det var cykeln som förde Ducati in på massmarknaden, vilket gjorde dem lönsamma för första gången på decennier.

5Ducati Frälsare

Monsters framgång var så stor att modellen i stort sett betalade för de andra sportcykelprojekten som skulle dra till sig ännu mer global uppmärksamhet eftersom dessa sportcyklar fortsatte att vinna lopp. De flesta skulle aldrig ha råd med sina sportcyklar på toppnivå, men nästan vem som helst hade råd med Monster på ingångsnivå. Det skapade en buzz om varumärket och förde det effektivt in på 2000-talet som ett av de främsta motorcykelmärkena.

4Desmoquattro motor

När det gäller legendariska sportcyklar är det få som kan röra 916:an. I början av 2000-talet när den modellen skulle bytas ut bestämde Ducati sig för att förlänga livslängden på sin vattenkylda sportcykelmotor, med 100 hästkrafter, och göra den mest sportiga. Monster ännu. S4 gick bra, men fasades snabbt ut till förmån för S4R och senare S4RS (bilden) modeller med nyare, mer pålitliga motorer.

3Massöverklagande

De flesta Ducati-ägare kommer att bekänna sin kärlek till prestanda, karaktär och cykelns själ, men i verkligheten var det som faktiskt räddade företaget dess image. Hela Monster-sortimentet kommer att vittna om att detta är av största vikt, från det nybörjarvänliga 600-talet och det kraftlösa 400-talet, bilden är precis vad de sålde till oss, och det fungerade en njutning.

2Följer med tiden

Idag har vi en ny twist på Monster-temat, den nya 937 cc-motorn levererar överdådig kraft , men en myriad av elektronik håller all sin kraft i schack. Den är till viss del fortfarande tillgänglig, men är inte på något sätt en nybörjarvänlig cykel som den ursprungliga Monster 600s var. Det är också visserligen mycket bättre än vad de var, men mellan den stora motorn och prislappen är det inte längre den instegsnivå Ducati det en gång var, utan det är ett autentiskt Monster med ett sportcykelchassi och en sportcykelmotor.

1Otrolig eftermarknad

Få cyklar i denna värld åtnjuter eftermarknadsstödet som monstret åtnjuter, oavsett era, oavsett förskjutning, det finns verkligen mods för det. Det ger cykeln ett försprång i personalisering, att hitta en original gammal cykel är knepigt, men det är faktiskt inte kärnan i cykeln, det här är något du tar som en tom duk och gör den till din egen.

Leave a Comment