10 saker vi älskar med KTM Street Bikes

På 70- och 80-talen slog KTM effektivt mot paydirt med sina otroliga smutscyklar, men i början av 90-talet hade saker och ting tagit en vändning till det sämre. Hård konkurrens från framför allt de japanska tillverkarna gjorde att vinsterna inte längre fanns där och företaget tvingades i likvidation. Det var en svår tid, men det tvingade dem att gå i en ny riktning, helt fokuserade på att tillverka motorcyklar, de konsoliderade och förbättrade sitt redan mycket kapabla räckvidd för dirtbike och tog beslutet att satsa utvecklingspengar på vad som blev den legendariska LC4-motorn. Det skulle vara det som skulle driva deras första riktiga moderna landsvägscyklar.

10Gratis Revving LC4

Även om det har funnits flera bra KTM-motorer kan ingenting röra LC4:an vad gäller flexibilitet och prestanda. Det är en av de mest betydelsefulla encylindriga motorerna som någonsin tillverkats av någon och har varit i produktion sedan tidigt 90-tal. Den har sin framgång tack vare sin lätta konstruktion och SOHC 4-ventillayout, vilket gör att den kan varva långt över 7 000 rpm-märket. Varje annan singel som har utvecklats sedan dess av KTM har följt denna designfilosofi.

9Hertigen

De uppenbara jordcykelrötterna och LC4:ans lekfulla karaktär gjorde originalet Duke till en stor framgångssaga för dem, och har spelat en stor roll i deras beslut att hålla ut med gatucyklar. The Duke har gått igenom flera evolutioner, men i dess kärna är fortfarande den lekfulla nästan-en-supermoto-cykeln som originalcykeln var. Det gav grunden för dem att bygga vidare på och förbättra.

8Betoning på roligt

Efter hertigen har i stort sett varenda gatucykel de har tillverkat haft roligt i stort sett inbakat i dess design. Mellan deras högoktaniga SMC-cyklar och det nya sortimentet av Dukes vill alla deras cyklar att du ska ha kul på dem, och alla kommer att få ett leende på läpparna.

7Kompakt design

Alla KTM känns lätta. De förkroppsligar alla ett mantra som lägger stor vikt vid att hålla alla onödiga funktioner från sina cyklar. Allt eftersom tiden har gått har de anammat tekniken, men du hittar fortfarande inget onödigt på deras cyklar. Viktbesparing äventyras bara när det anses absolut nödvändigt.

6Stort värde

Alla dessa viktbesparingar hjälper också till att hålla produktionskostnaderna nere, och de kan erbjuda otrolig valuta för pengarna, särskilt på sina mindre cyklar. Dukes mellan 125cc och 390cc har alla bra kraft/vikt-förhållanden och är genuint prisvärda instegsmaskiner som fortfarande är roliga för alla förare.

5Agila supermotorer

Sedan supermoto-trenden startade har KTM erbjudit något. På 90-talet var deras ursprungliga Duke redan i stort sett en supermotor i dess kärna, men de moderna cyklarna är på en annan nivå. SMC 690 R är den andliga efterföljaren till den hertigen eftersom den fortfarande använder en uppgraderad version av LC4 och fortfarande är laglig på väg, men om du är ute efter något prestandaorienterat, så erbjuder 450 SMR oöverträffad smidighet (även om den tekniskt sett inte längre är en gata) cykel).

4Prestandaorienterade Naked Bikes

Från den minsta Duke 125 hela vägen till Super Duke, alla deras cyklar erbjuder klassledande prestanda. Inte nödvändigtvis de snabbaste cyklarna men alla är roliga att cykla, de är gjorda med avsikten att inte bara vara transport, utan att upphetsa dem som använder dem.

3Sport Touring Super Duke

KTM har ett starkt, omfattande utbud av äventyrscyklar, men bara en sportturmodell , och för att vara rättvis behöver de bara en. Super Duke GT är en av de mest spännande sportturisterna på marknaden just nu, som för samma huligan power-wheelie-karaktär som den nakna cykeln till en mer civiliserad plattform med komfortfunktioner som hjälper dig att stanna längre i sadeln.

2MotoGP-investeringar

Under de senaste åren har de satsat hårt på den främsta klassen, den har inte sett någon riktig belöning på banan ännu, men ingenjörsupplevelsen kan ses på alla deras gatucyklar idag. Det är en investering som vissa tillverkare ser på som en marknadsföringsövning, men för KTM har det varit en enda lång inlärningskurva som faktiskt gynnar slutanvändaren, om än på stegvisa sätt.

1Redo att tävla

MotoGP är verkligen inte den enda motorsporten de har investerat i, efter att ha lett vägen med sina dirtbikes i alla discipliner från hård enduro till ökenracing. De har också riktat in sig på flera gräsrotsevenemang runt om i världen där de kan illustrera egenskaperna hos alla sina gatucyklar, inklusive deras otroliga RC-modeller som erbjuder fantastisk valuta för pengarna.

Leave a Comment