10 saker du behöver veta innan du köper den nya Yamaha R7

Få plattformar har visat sig vara så mångsidiga som Yamaha CP2 parallelltwin; den täcker nu alla tänkbara baser med tillägget av R7 sportcykel. Efter att ha börjat livet som en naken cykel i form av MT-07 blev den snart en retroracer , sedan en tourer, en medelstor äventyrscykel och nu en sportcykel. Andra tillverkare har försökt följa deras exempel, men ingen har matchat den här dubbelplansklumpen när det gäller mångsidighet, med alla deras maskiner som kompromissar i minst en modell. Yamahas “hemliga sås” är dess breda vridmomentband, totala hästkrafter matchar inte alltid konkurrenterna, men vridmomentet finns alltid där. Deras engagemang för denna plattform sparar mycket pengar på forskning och utveckling, vilket är bra för dem och bra för konsumenterna också, och nu har vi en riktig blå budget sportcykel.

10Mångsidig Parallel Twin

Kraften är mer eller mindre identisk med MT-07 på 72 hästar, detta är ett bevis på hur stor tro de har på klumpen. Det enda de ändrade är växeln, tappade en tand vid det bakre drevet, så den övre änden går upp lite närmare 130 mph. Yamaha har verkligen uppnått det otänkbara med den här CP2-motorn under de senaste åren, och den fortsätter på något sätt att leverera, även i sportcykelform kan den fortfarande imponera.

9Ergonomi för sportcykel

När cykeln tillkännagavs trodde de flesta av oss att det skulle vara en annan mjukt talad Ninja 650, eller en bekväm CBR650R, men förartriangeln är mycket närmare den hos R6. Det tvingar dig framåt men inte så mycket att det gör pendlingen för mycket jobbigt (som R6), men den kommer att kännas mycket mer sportig än någon av de andra budgetmedvetna mellanviktssportcyklarna.

8Hög sitshöjd

Med den finjusterade ergonomin ökar sitthöjden till nästan 33 tum, vilket är ganska högt för de flesta och något som kan få kortare eller nyare förare att tänka två gånger. Lyckligtvis för dem som är vertikalt utmanade, förväntar vi oss att eftermarknadssänkningssatserna som är gjorda för MT kommer att passa och inte bör äventyra den sportiga körningen och hanteringen.

Yamaha hade gett oppositionen ett bra försprång, i ärlighetens namn kunde de ha lanserat den här cykeln tillsammans med MT (ovan), men de ville göra mer marknadsundersökning först. Vad Yamaha har på sin sida är prissättningen, R7 kommer in under i stort sett alla deras direkta rivaler som erbjuder liknande specifikationer.

6Racing rötter

Den ursprungliga YZF-R7 (bilden) var ett eldspridande spårmonster, det var också en homologeringsspecial, så bara 500 tillverkades någonsin. Så så mycket som namnet kan vara vettigt om du tittar på deras nuvarande modellutbud, kan alla som är bekanta med den gamla cykeln bli besvikna på den nya versionen, som gör ungefär hälften av hästkrafterna den gamla R7 gjorde i slutet av 90-talet.

5Typisk Yamaha Flair

På senare tid har Yamaha anammat sloganen “Revs Your Heart”. För det mesta är det uppenbarligen bara marknadsföringsjargong, men vi måste erkänna att deras cyklar vanligtvis är prestationsinriktade. R7 uppvisar den där typiska stilen i både utseende och prestanda, den är inte nödvändigtvis den kraftfullaste eller snabbaste, men den är rolig och kommer säkerligen att få ditt hjärta att springa.

4Budget Track Bike

Om du är ute efter en banfärdig cykel för under $10 000-märket, kommer du förmodligen att behöva leta efter begagnatmarknaden. Det är ganska tydligt att detta är den marknad Yamaha har siktat på sakkunnigt, vilket ger oss ett hållbart nytt alternativ till en begagnad R6 som kanske eller kanske inte har kraschat på banan, och kanske inte har underhållits väl.

3Begränsat chassi

För att hålla budgeten för detta projekt, som uppenbarligen inte var särskilt högt, skulle ingenjörer ha behövt arbeta runt många frågor och helt enkelt acceptera andra, ramen är en av dem de helt enkelt var tvungna att acceptera, den har mer böj och flexibilitet än större delen av oppositionen. Att lägga till mer kraft skulle ha varit trevligt, men i slutändan skulle det ha avslöjat dess sanna svaghet, eftersom det ärligt talat känns som om ramen inte klarar mycket mer kraft på banan.

2Beprövad mekanik

Allt Yamaha gjorde var att lägga till några bättre bitar här och där för att förvandla detta till en ganska kapabel sportcykel, höjdpunkten av de bättre bitarna måste vara den fullt justerbara fjädringen.

1Sportcykel för gatan

Marknadsföringen kanske tyder på något annat, men det här är verkligen en sportcykel för gatan , även om den kan klara en udda löpardag, så är det nästan vilken cykel som helst. Det är en bekvämare (men inte nödvändigtvis “bekväm”), användbar sportcykel och nästan motsatsen till den gamla R6:an som är ett snitt över alla på banan men chockerande opraktisk.

Leave a Comment