10 saker som motorcyklister borde veta om Harley-Davidsons LiveWire S2 Del Mar

I flera år har Harley-Davidson förlitat sig mycket på en åldrande kundbas, och försummade fullständigt ungdomen eller vad de kanske vill ha av en motorcykel. Allt detta förändrades med deras nya undermärke LiveWire. De är nu alla redo att expandera LiveWire-varumärket och dra nytta av den ständigt växande elbilsmarknaden. Dedikerade elbilstillverkare har dykt upp över hela världen, och för närvarande är marknaden minst sagt lite volatil. Alta Motors dök upp för några år sedan och gjorde vågor med sina otroliga elektriska smutscyklar, men på ett ganska skarpsinnigt, eller känslosamt, beroende på ditt perspektiv, affärsrörelse, kunde Harley svälja dem med all sin teknik. Även om vi fortfarande kan behöva vänta ett tag innan vi får en LiveWire-smutscykel, är det ganska tydligt att de har kunnat få tillbaka åtminstone en del av den tekniken på marknaden med Del Mar.

10Pil arkitektur

Tyvärr kommer vi kanske aldrig att se någon av den gamla Alta-hårdvaran igen, men vi tvivlar inte på att deras forskning kom till god användning i utvecklingen av mellanviktsplattformen Del Mar’s Arrow. Den är skalbar och kommer att användas i ett brett spektrum av applikationer, inklusive vad som påstås vara en instegscykel nästa år. Plattformen kombinerar batteripaketet, elektroniken och motorn i en enhet i ett försök att spara vikt och minska storleken.

9Elektrisk rörlighet

Även om det här är ett stort steg, att få med ett av de traditionella motorcykelmärkena, är det här inte en helt erövrande elektrisk motorcykel. Del Mar är helt enkelt nästa steg i elektriska mobilitetslösningar, även om den syftar till att ta sig an andra mellanviktiga elcyklar, kommer detta att få lite hård konkurrens från ICE-motorcyklar som är lägre prissatta.

8Lätt och kraftfull

Med en vikt på cirka 440 pund placerar den den på den lätta sidan av elmotorcykelmarknaden, och med 80 hästkrafter har den ett mycket respektabelt förhållande mellan kraft och vikt. 60 kommer upp på 3,5 sekunder, vilket gör den snabb, men absolut inte den snabbaste i segmentet.

7Spelar fortfarande Catch Up

I verkligheten är dess räckvidd faktiskt ganska begränsad, med en påstådd räckvidd på 100 miles, kommer detta inte att inspirera många att ta med cykeln på några långa resor, även långa pendlar kommer att vara en sträcka. I den verkliga världen kommer räckvidden att vara mycket närmare 80 miles eftersom 100 miles kommer att vara det bästa scenariot. Det är tydligt att LiveWire fortfarande har en bit kvar när det gäller batterioptimering för den här modellen, de var inte villiga att kompromissa med vikten genom att lägga till mer batterikraft, och i sanning är det bra.

6Urban Street Tracker

Deras marknadsföring riktar helt klart den här cykeln till dem som letar efter en mer elegant stadspendlarcykel, och det är ett genidrag i marknadsföringen. Det är en ganska lätt cykel och kommer att vara ganska lätt att köra, och har vad som ser ut att vara en ganska låg sitthöjd, vilket kommer att göra den mer tillgänglig för kortare eller nyare cyklister som vill ha komforten av att kunna sätta båda fötterna på jord.

5Polariserande utseende

Även om vi kan se vad de gick för, fick de det att se ut lite som en modern platt tracker, om än nedskalad något. Enligt vår mening träffade de inte riktigt målet och designen är i bästa fall medioker, men tillräckligt många köpte lanseringsutgåvan för att antyda något annat.

4Launch Edition Slutsåld

Inte nog med att den begränsade upplagan av 100 speciallanserade cyklar sålde slut, den sålde slut på hela 18 minuter online. Den depositionen är återbetalningsbar, men det som är väldigt tydligt är att det finns efterfrågan på nästan vilken elmotorcykel som helst, även en med tvivelaktigt utseende.

3Växande efterfråga

När vi marscherar mot en elektrisk framtid, är Del Mar bara ytterligare en språngbräda i vad som mycket är de tidiga stadierna av denna rörelse. För de flesta utomstående observatörer kan det tyckas som att LiveWire inte riktigt höll sitt löfte här, men det finns så stor efterfrågan att även om det är lite underväldigande kommer folk fortfarande att köpa det.

2Konservativ prissättning

Detta var tänkt att vara ett mer prisvärt alternativ, med LiveWire One prissatt till $22 000 var vi mycket hoppfulla att detta skulle prissättas under noll-motsvarigheten, men det är det bara inte. Dessa cyklar med lanseringsutgåva såldes alla för $17 700 och de vanliga cyklarna kommer fortfarande att ge dig tillbaka $15 000 eller vad som är rätt i linje med den mindre kraftfulla men fortfarande utan tvekan bättre Zero FXE. Att spendera ett par tusen dollar mer ger dig den utan tvekan bättre SR-modellen.

1Det kommer mera

För de vars förhoppningar var höga för Del Mar skulle vara mer för fler människor, frukta inte, det finns säkert mer att komma, inte bara från LiveWire utan från den här plattformen också. S3 bör tillkännages snart, eller senast i början av nästa år, och det kommer att bli en mer prisvärd cykel. Den kommer inte att erbjuda något bättre när det gäller räckvidd, men vi misstänker att den kommer att erbjuda en alternativ design och mer aggressiv prissättning.

Leave a Comment