10 saker varje ny motorcyklist bör veta om att köra

Idag lever vi i en värld där internet är fyllt med långa listor med tips, tricks och hacks för precis vad som helst under solen. Motorcyklar är inget undantag, och för att vara ärlig är det ganska svårt att urskilja fakta från fiktion i vissa fall. Det kan vara ganska överväldigande för nya förare, med så många olika synsätt på vad som gör en bra första cykel . Det är också ganska lätt att blanda ihop bra marknadsföring med goda råd, och det kan leda till mycket dyra misstag för människor som vill börja åka motorcykel som en hobby eller bara behöver ett billigt sätt att ta sig från A till B. För alla dessa nya motorcyklister där ute, här är några viktiga saker du faktiskt behöver veta om ridning och vilken typ av cykel som kan vara bäst för dig .

10Skaffa lämplig säkerhetsutrustning

Lätt den mest förbisedda delen av ett motorcykelköp är körutrustningen. I vissa fall kan ridutrustning bli lite dyr, och det är något du verkligen behöver tänka på noga. Ridning på gatan/stadsområdet kommer att kräva mycket olika säkerhetsutrustning än att åka spår, så det är viktigt att få rätt typ av utrustning första gången, snarare än att ändra uppfattning efter köpet.

9Ta en ridkurs

Det finns alla typer av ridkurser du kan ta, från nybörjare till avancerade, men för den som letar efter en bra utgångspunkt kommer detta att vara det bästa sättet att få en solid grund på plats. Det är den typen av saker som också kan öppna ditt sinne, vilket kan uppmuntra vissa blivande ryttare och även ta bort de rosa färgade glasögonen från andra.

8Välj Synlighet framför stil

En mattsvart hjälm och en svart skinnjacka kan se bra ut, men de gör ingenting för din synlighet. I de bästa tiderna är motorcyklar ganska svåra för människor att se, särskilt i korsningar i sviktande ljus när de flesta av oss kommer att åka. Du behöver inte gå ut och köpa en synlig jacka, men något med lite färg eller enkla reflexremsor kommer att vara mycket säkrare i den verkliga världen. Om du gillar ljusa färger, varför inte skaffa den självlysande gröna hjälmen, men likaså kommer den vita att fungera utmärkt.

7Följ vägreglerna

Det här kan tyckas som att säga det uppenbara, men mängden YouTubers där ute som verkar aktivt främja brott mot lagen är ganska häpnadsväckande. Erfarna ryttare kan mycket väl komma undan med det, men som ny ryttare kan du få en biljett, eller ännu värre, en sjukhusräkning om du följer dessa exempel.

6Bestäm vilken typ av ridning du vill göra

Om du bara planerar att få en cykel att surra runt i staden, är en elektrisk skoter det självklara svaret, men för andra är svaret kanske inte fullt så självklart. Det bästa du kan göra om du är osäker är att prova att cykla en kompis, men om du inte är i den lyckliga positionen behöver du helt enkelt ha tålamod och skaffa ditt körkort först, sedan testa cykla vid varje tillfälle, så att du kan få en känsla för olika typer av cyklar. Det är viktigt att inte skynda sig in i ett köp, särskilt om det köpet innebär finansiering.

5Skaffa rätt cykel

När du väl har fattat det viktiga beslutet om vilken typ av cykling du vill göra, måste du bestämma dig för rätt cykel för dig. Om du bara vill gå ut och åka stigar med vänner som har en pickup/släp så räcker det med vilken anständig smutscykel som helst, men om du är ute efter en gatucykel finns det hundratals olika cyklar där ute, och du måste prova dem innan du kan fatta ett välgrundat beslut.

4Köp begagnat

Om du skaffar din första cykel är det lämpligt att använda något. Inte nödvändigtvis en vispar, men något man tål ett udda fall. Du kommer att tappa din cykel någon gång, det är en övergångsrit, det är frustrerande, ibland smärtsamt, men sällan för dyrt. Du kommer också att ramla av din första cykel någon gång, det är bara verkligheten, men var inte rädd, den kommer med största sannolikhet att vara i låg hastighet när du försöker göra en U-sväng och inte en 90 mph högsida (om inte du har en dödsönskemål och rider som en galen person).

3Välj komfort framför prestanda

Så många människor vill ha en sportcykel, de ser bra ut, har ett bra specifikationer, men de suger verkligen i den verkliga världen. Sportcyklar är optimerade för körning med sluten bana och lägger mycket vikt på dina handleder och genererar mycket värme. Alla cyklar som är alltför kraftfulla är olämpliga, men om du verkligen vet vad du vill ha, finns det många cyklar som har lågeffektkartor tillgängliga som du kan ändra när du känner dig mer självsäker och har lite körupplevelse under bältet.

2Lär dig om en dubbelsport

Ingenting i den här världen är verkligen bättre att lära sig om än en dubbelsport med liten deplacement , de låter dig också uppleva flera olika typer av körförhållanden med en cykel. Att vänja sig vid att tappa greppet är också en stor färdighet att ha och är kroniskt underskattad. Att ha en cykel med traction control är underbart, men inte ens de bästa systemen hjälper dig om du träffar svart is.

1Ha så kul

Oavsett vilken cykel du slutar med , eller vilken typ av cykling du vill göra, det viktigaste du behöver göra är att ha kul, och om du inte är det måste du göra det fel. Motorcyklar är inte för alla och det är ingen skam att erkänna det, det kommer alltid att finnas någon som är villig att ta den cykeln och växla ur händerna om det kommer till det, men ge inte upp för lätt, det är en färdighet värd att lära sig .

Leave a Comment