10 skäl till varför Honda Gold Wing är fantastisk

Att resa är en av de mest givande och givande aktiviteterna man kan ta sig an. Det handlar inte om att nå ett mål, eftersom resan ger mer tillfredsställelse. Du får skapa minnen för livet medan du är på äventyret. Touring och roadtrips kom naturligt med uppfinningen av bilen. Vi har inte saktat ner sedan Bertha Benz tog Patent Motorwagen på världens första långväga roadtrip . Några år senare åkte Carl Stearns på den första inspelade Round The World-resan med motorcykel och körde sin 7hk Henderson-motorcykel 18 000 miles över fyra kontinenter. Tack vare tekniska framsteg kan många moderna motorcyklar göra så långa resor med små problem, från de bästa fullklädda tourers till äventyrsturister och sportturister . Honda Gold Wing är en ikonisk specialist inom tourer-segmentet med fulla klänningar. En motorcykel med ett rikt arv och kungen av långfärdsmotorcyklar, här är anledningen till att Honda Gold Wing är fantastisk.

10Nyckelfri drift

Vi har utvecklat en uppskattning för den enklaste vägen ut av allt i vår snabbrörliga värld, och tekniken möjliggör just det. Långa är dagarna då du behövde en sekvens för att starta ett fordon. Idag behöver du inte ens en nyckel för att få igång vissa bilar, och det har oundvikligen spridit sig till den tvåhjuliga världen, med utvalda motorcyklar som Honda Goldwing som erbjuder nyckelfri drift. Nyckelfri drift ökar säkerheten och bekvämligheten och med den nyare Honda Gold Wing behöver du inte längre fumla i fickorna med handskarna på. Cykeln använder en tändningsknopp, och bagaget öppnas elektroniskt med en knapptryckning.

9Val av växellåda

Honda Gold Wing kommer med två transmissionsalternativ; en 7-växlad automatisk DCT som Honda kallar revolutionerande och svär vid, och en sexväxlad manuell växellåda för de som inte håller med det japanska tältets ingenjörer. Oavsett vilket är växlingarna i DCT snabbare och mjukare med den nya generationen, med en perfekt överväxel 7:e växeln för cruising. Båda transmissionsalternativen har ett liknande slutförhållande, även om 7-växlad DCT har mer livlig acceleration. DCT har ett gångläge framåt och bakåt, medan den manuella använder elektriskt assisterad backning. En toffelkoppling på sportcykelnivå levereras som standard med Gold Wing Tour-klädseln.

8Frontupphängning med dubbla Wishbone

Nyare Honda Gold Wing-cyklar använder inte längre den traditionella teleskopgaffeln, utan väljer dubbeltarmsfjädring. Denna innovation har dramatiskt förbättrat hanteringen, med frontdykning avsevärt reducerad under inbromsning. Motorn och föraren är närmare framhjulet, vilket ger mer utrymme för extra komfort. Ramen på den senaste Gold Wing är betydligt lättare och mer kompakt och bildar ett finjusterat chassi. Ytterligare styvhet och viktminskning uppnås genom att använda en aluminiumsvingarm som inrymmer axeldrivningen och länkar till ramen via en egenutvecklad pivåstruktur.

7Mer än fyra decennier i produktion

En del av Gold Wings dragningskraft är dess livslängd. Honda har producerat den stora tourern sedan 1976, vilket gör den till en av de längsta produktionsbilarna där ute. Bara det räcker för att ge cykeln en legendarisk status. Varje nytt år ger betydande förbättringar i prestanda, komfort och bränsleekonomi, vilket indikerar att Honda lägger ner arbetet på sin flaggskeppsmodell. Efter 46 presterar Gold Wing fortfarande bättre än någonsin, utan några tecken på att sakta ner. Denna livslängd garanterar soliditet och många årsmodeller tillgängliga för ägande på marknaden för begagnade motorcyklar.

6Lyxig infotainment

2018 blev Honda Gold Wing den första produktionsmotorcykeln med Apple CarPlay . Den integrerade sömlöst en iPhone i Gold Wing, vilket gör att föraren enkelt kan komma åt Apple Maps, Apple Music och andra tjänster. Android Auto-integration är också tillgänglig från 2021-modellen. En 7-tums TFT är mittpunkten i en välplanerad sittbrunn. HomeLink låter dig integrera din Gold Wing med enheter i hemmet som garageporten, där du kan öppna dörren med bara en knapptryckning på cykelns mittkonsol. Andra godsaker inkluderar ett däcktrycksövervakningssystem, avancerade mätare 55-watts högtalare och ett avancerat Navi-system som fungerar med eller utan din telefon.

5Hondas tillförlitlighet

Du har förmodligen läst om Hondas otroliga tillförlitlighet och hållbarhet alltför ofta, och vi kan inte urvattna det. Hondas cyklar är praktiskt taget oförstörbara och kan religiöst springa hundratusentals mil om de tas väl om hand. Det faktum att motorcykeln har funnits i mer än fyra decennier är ett bevis på att köpare överallt har litat på produkten, och den har inte misslyckats. Tillförlitlighet är avgörande för en touringcykel som kommer att tillbringa större delen av sin livstid på långa resor. Många ägare har rapporterat att de kör upp till 400 000 miles på sina Gold Wings, vilket är imponerande.

4Hög komfortnivå

Gold Wing är utan tvekan den bästa motorcykelmotorcykeln som inspirerar förare runt om i världen att åka längdåkning. Den står på 48 tum med sitthöjden på 29,3 tum och 66,7 tums hjulbas, vilket ger optimal komfort för alla förare. Gold Wing är mycket stabil för en mammut på 787 pund. Ingenting fascinerar den lyxiga tourern i hög hastighet, och du kan tryggt åka aggressivt på vändningarna. Cykeln är dessutom utmärkt för piljonskörning och gör varje tur värd besväret för en andra förare, oavsett resans längd.

3Sports-Tourer Prestandanivå

Massor av teknik på Gold Wing är av sportcykelklass, från den kraftfulla motorn till de kapabla bromsarna och Dunlop Sportmax D423-däcken som äter upp allt du kastar på dem. Den stora tourern driver en 1833cc horisontellt motsatt sexcylindrig motor som är ökända för sina smidiga och kraftfulla sätt. Den vätskekylda besten ger 126 hk och 125 lb-ft vridmoment, vilket hjälper Gold Wing att accelerera 0-60 mph på 3,4 sekunder. Förbättringar av den nya drivlinan resulterade i mer kraft och bättre körsträcka. Kraften är linjär och förutsägbar, och accelerationen är stark i alla växlar.

2Hög sofistikering

Varje tum av Gold Wing utstrålar kompromisslös förfining. Det är så elektroniskt sofistikerat att du förmodligen kommer att ta de första veckorna att upptäcka dess mindre uppenbara egenskaper. Med mer än 20 patent på sitt namn , bekräftar den tekniskt avancerade 2022 Gold Wing GL1800 namnskyltens status som världens mest sofistikerade grand tourer. Varje år driver Hondas ingenjörer designen med Gold Wing, och nu kommer den med mer avancerad teknik än en MotoGP-cykel. Den har så mycket potential, vilket ger en otrolig upplevelse att cykla.

1The Zenith Of Motorcycle Touring

Gold Wings höga sofistikering hjälper till att placera den i toppen av motorcykelturnéer. Om du fortfarande behöver övertyga, är det den enda produktionsmotorcykeln som har fungerande krockkuddar, vilket tar förarens säkerhet en extra mil förbi tävlingen. Honda har utvecklat denna teknik sedan 2006. Det är den dyraste motorcykeln i Hondas sortiment, och den är värd varenda krona eftersom du får så mycket cykel. Från en smidig DCT till att åka med gasreglage, tomgångsstoppsystem, Hill Start Assist, elektroniskt justerbar vindruta och fler detaljer som hjälper föraren att känna att de kör den senaste Porsche eller något i närheten.

Leave a Comment