10 skäl till varför vi älskar Royal Enfield Himalayan

När det först tillkännagavs 2016 var det ingen som verkligen lade märke till det och förväntade sig ännu en anständigt utseende, men i slutändan, produkt av dålig kvalitet tillverkad av den indiska jätten. Till en början var det mer eller mindre precis det. Det första årets cyklar var ganska hemska och upplevde många misslyckanden, det var en brant inlärningskurva för både dem och deras välmenande kundbas. Sedan dess har modellen blivit bättre och bättre , med några mindre ändringar hare och där, några viktiga tillägg , och en totalt sett bättre produkt. Cykeln gick från att vara “den där cykeln alla skrattade åt på YouTube” efter att ha tappat en fotpinne i en annons, till den solida cykeln vi kommer att hitta i Royal Enfields showrooms över hela världen idag.

10Designad av Harris Performance Products

Efter årtionden av i stort sett samma motorcykel verkade det som ett logiskt drag att lägga ut designarbetet för sin helt nya cykel på entreprenad. Att ge ett företag (som de nu ägde) starkare förknippat med prestandadelar en äventyrscykel som sin första produkt verkade som ett lite udda beslut, men det lönade sig. När den första produktionsmodellen väl gjordes tillgänglig var det helt klart rätt drag, cykeln är helt klart en Royal Enfield, men också annorlunda på rätt sätt.

9Retro appell

Retrocyklar är på modet just nu och Royal Enfield är ett av de företag som har dragit mest nytta av just denna trend. Äventyrscyklar är ganska nytt som koncept, men äventyr på en motorcykel har funnits sedan de första cyklarna rullade av produktionslinjen, och Himalaya utnyttjar både gammal och ny teknik och blandar dem ganska effektivt.

8En riktig get

Det ser ärligt talat lite ut som en get, och det går också som en, ingenting händer snabbt på Himalaya, men ungefär som en traktor kommer den att dra igenom nästan vad som helst. Den ger bara 25 hästkrafter, men på något sätt kan de optimera vridmomentet till 24 lb-ft, och det hjälper till att göra den mycket mer kapabel i terräng än de flesta tror.

7Standard utrustning

Så många människor klagar över att behöva spendera hundratals dollar på tillval, för de flesta tillverkare är detta normalt även om det är något som de flesta äventyrscykelentusiaster ser som väsentliga komponenter; ett mittstativ och krockskydd. Det faktum att de passar dessa föremål som standardutrustning är en vink till deras marknadsundersökningar och det otroliga värdet de erbjuder med detta paket, eftersom det är långt ifrån de enda standardfunktionerna de har klämt in i det för vad som är ett fyndpris.

6Robust av naturen

Det här är en sådan cykel som du inte har något emot att få några repor på, den är nästan designad för att missbrukas. Det är en fantastisk cykel för dig som är ny på terrängcykling, där det nästan är oundvikligt att cykeln går ner någon gång. Den har den extra fördelen att den är relativt lätt, så det kommer inte att ta så mycket ansträngning att få den upp igen jämfört med vissa moderna äventyrscyklar.

5Tillgänglig äventyrscykel

Det är viktigt att notera det faktum att det faktiskt inte är lätt, det är bara “lätt” när du jämför saken med andra 500 pund äventyrscyklar, men i stort sett allt är tillverkat av stål och har en våtvikt på nära 420 pund. Vad den har på sin sida är en låg, lättillgänglig sitthöjd på under 32 tum, vilket är bra för äventyrscyklister som är kortare eller mindre erfarna.

4Förbättrad tillförlitlighet

Den första årsmodellen av en bil eller cykel är vanligtvis känd för att ha några veck att träna, tyvärr var Himalayas första årsmodell bara en mycket stor rullande knäck. De tvingades ändå byta från förgasning till bränsleinsprutning, så de tog det som en möjlighet att rätta till sina många allvarliga fel. De första cyklarna var kända som BS3-modeller, och vi skulle inte rekommendera dem till vår värsta fiende, men de nya cyklarna är alla BS4-modeller, och hittills har de visat sig vara solida och för det mesta mekaniskt sunda.

3Enkla motorer

En av de bästa delarna med att äga en Himalaya är att köra en Himalayan, de är både lätta att underhålla för dem som tycker om att sköta sitt eget underhåll och väldigt billiga att fixa. Luftkylda singlar är till sin natur enkla och det är precis vad du får här, och tack vare tillägget av bränsleinsprutning är de också ganska effektiva.

2Prisvärd

Serviceintervallerna är lite korta enligt moderna standarder på 6000 miles och 3000 för ventilspel, men det här är inte moderna maskiner, så du måste ta till dig den delen av det. Den kommer fortfarande att vara billigare att underhålla än någon begagnad cykel, och vi kan med viss auktoritet säga att du inte kommer att få en mer prisvärd ny cykel om du inte är villig att nöja dig med något från Kina.

1Bättre än någonsin

Det är långt ifrån perfekt, men väldigt få motorcyklar är det. Om du är villig att ta itu med den udda egenheten och cykla vid hastighetsgränsen hela tiden, är detta ett fantastiskt alternativ. De har lagt till några uppdateringar för att försköna affären i år, inklusive ett proprietärt navigationssystem som heter Tripper . Ungefär som cykeln är den bara ben men kommer att rädda dig från att montera en telefon på stången, vilket är bra med tanke på hur mycket den vibrerar.

Leave a Comment