Suzuki har genom åren blivit mästare på att återvinna sina motorcyklar, eller åtminstone blåsa nytt liv i en gammal modell. Det är en hävdvunnen strategi som fungerar bra för dem och sparar miljontals forsknings- och utvecklingsdollar. Även om detta kan tyckas vara något negativt på ytan, i fallet med GSX-S1000, har vi en ganska daterad naken cykel som återföds som en mycket relevant sporttourer . Under de väldesignade nya kåporna ligger mekaniken hos en gammal K5 gixxer (K5, som utvecklad för modellbeteckningen 05), en sportcykel som vi alla känner och älskar. Så om du håller koll är det här en sportcykel, återfödd som en sportnaken, nu återfödd som en sporttourer. Ganska oväntat är den lysande, den nya låten är perfekt lämpad för sportturneringar och eftersom de betalade för utvecklingen av denna maskin för över ett decennium sedan är den prissatt otroligt bra.

10K5 hjärta

150 hästkrafter är inget att nosa på, faktiskt är det i den här prisklassen ungefär den mest kraftfulla motorcykel man kan köpa för pengar. Den har en helt annan melodi än vad som skulle ha hittats i den ärevördiga sportcykel som kom ut i mitten av 00-talet (ovan). Till att börja med behövde den inte hantera alltför många utsläppsproblem och hade helt enkelt mer kraft. Under årens lopp har flera utsläppsrelaterade enheter lagts till som sänker kraften, men den här nya sporttouringversionen ger mycket jämnare kraft och har faktiskt en mellanklass, till skillnad från sportcykeln.

9Hantering av sportcykel

Vad den inte har förlorat under åren är dess förmåga att jaga toppen av ett hörn, den får den mest uppdaterade versionen av det nakna GSX-S1000F-chassit. Den har dock en annan underram, som är designad för att klara den extra vikten av sadelväskorna och hjälper till att rymma en passagerare mer bekvämt (fortfarande inte nödvändigtvis “bekvämt”).

8Förbättrad design

Även om det kommer att finnas några som kanske inte gillar dess skarpa, kantiga utseende, är det en väldigt modern cykel med tanke på hur daterad allting undertill är. Vi tror att de lyckades, det ser modernt ut och deras färgval kan vara lite begränsat, men när de ser så bra ut som de gör misstänker vi att de flesta inte har något emot det.

7Uppdaterad elektronik

Det största steget framåt för Suzuki kommer i form av ett elektronikpaket som nu är rätt uppdaterat, och en TFT-dash som kan konkurrera med konkurrenterna, samt en dubbelriktad quickshifter som de flesta konkurrenter inte erbjuder som standardutrustning. Den får 3 åklägen som är uppfriskande enkla: Active, som i grunden är sportläge, Basic, som är självförklarande och Comfort, som bara mjukar upp allt och låter traction control göra sitt om du åker i regnet.

6Bekväm ergonomi

Ett område där det är lätt att se deras uppmärksamhet på detaljer är förartriangeln, även om den nakna cykeln inte nödvändigtvis var obekväm, är detta ett stort steg framåt. Det är utan tvekan den första riktigt bekväma Gixxern och har utvecklats till en mycket trevlig plats att vara med en upprätt körställning, lättillgänglig sitthöjd (på bara 32 tum) och tillräckligt med benutrymme för de flesta förare. Tyvärr kanske det sportiga baksätet inte faller i smaken för alla passagerare, men det finns fortfarande gott om benutrymme, även med sadelväskor som tillval monterade.

5Vindskydd

Tyvärr är den inte justerbar, men den är väldigt bra och de flesta förare kommer att tycka att den är mer än tillräcklig för de flesta körförhållanden.Liksom allt annat som har en enstaka tillvägagångssätt, kommer mycket långa och mycket korta förare att behöva se till eftermarknaden.

4Valfritt bagage

Även om bagage på GT-modellen är tillval (standardmontering för GT+) har det fortfarande utrymme för det, och om du föredrar hårt bagage har Suzuki uppenbarligen något som kan integreras sömlöst med cykeln. Om du vill spara pengarna och lämna det alternativet omarkerat, finns det oändliga högkvalitativa alternativ på eftermarknaden, som alla ivrigt väntar på att ta emot pengarna du sparat hos återförsäljaren.

3Fullt justerbar fjädring

Gixxer får en helt justerbar främre och bakre fjädring, så att du kan anpassa cykeln till din vikt och längd perfekt. I den här delen av marknaden är detta en otrolig sak att erbjuda, med de flesta märken som bara är villiga att ge dig denna nivå av justerbarhet på modeller med höga specifikationer och höga dollar.

2Rolig Tourer

Detta sätter verkligen “sporten” i sporttouring, den har smidig hantering, smidig motor och en stabil, smidig fjädring. Den kommer att göra allt sportcyklar med liknande priser kommer att göra med den extra fördelen av komfort, mer vridmoment och bättre körsträcka .

1Exceptionellt värde

När det gäller värdet har den inga konkurrenter . Kawasaki kommer ganska nära med sin Ninja 1000 SX när det gäller prissättning men erbjuder inte så mycket värde, och deras Concours kommer nära värdemässigt men kostar bra 2 000 dollar mer än Suzukis prislapp på 13 000 dollar. Andra tillverkare ber om mer än $20 000 för cyklar som denna, så om du är ute efter en slant för touring bucks, leta inte längre.