10 skäl till varför vi skulle älska att kasta ett ben över Kawasaki Ninja 400

Nybörjarcyklar har kommit väldigt långt under det senaste decenniet eller så, så mycket att du faktiskt kan argumentera för att vissa av dem egentligen inte behöver bytas ut. En sådan cykel är Kawasaki Ninja 400, den är lättillgänglig nog för att den ska vara din första cykel, men ändå rolig nog att behålla för alltid om du så önskar. Tidigare skulle de flesta av oss ha lärt sig att köra på en liten 125cc-maskin , innan vi tar examen till en maskin vi faktiskt vill ha, men idag finns det inget verkligt behov av sådana stepping stone-cyklar. Det finns ett brett urval av motorcyklar i detta segment nu, men bara en handfull är verkligen värda att bli upphetsad över, och Team Green slog ut den ur parken med den här.

10Nybörjarvänlig

Den lilla deplacementen Ninja började livet som 250R (ovan), från ett tag sedan, även om det var kul att den var ganska underdriven. Den växte först in i 300 och nu har den utvecklats till 400, utan att faktiskt bli tyngre, faktiskt är 400 faktiskt lättare än 300 även om den är bättre utrustad och betydligt kraftfullare.

9Lättillgänglig

Den har en mycket rimlig sitthöjd på 31 tum, vilket gör att de flesta kan plattfota cykeln utan svårighet. Det är en cykel designad för nästan vem som helst, men de har varit väldigt noga med att se till att den är så tillgänglig som möjligt. De har hållit kostnaderna nere inom några viktiga områden, utan att göra alltför mycket av en uppoffring, och har gett den ett ABS-alternativ för att locka människor som letar efter en sportcykel på ingångsnivå.

8Känns som en sportcykel

För de som funderar på att skaffa sin första sportcykel kommer de inte att bli besvikna eftersom den verkligen går som en och gör ett bra jobb med att känna sig som en att cykla på, på ett bra sätt. Sportcyklar är vanligtvis riktigt banfokuserade, men den lilla Kawa hittar en bra balans mellan att känna sig aggressiv men ändå tillräckligt bekväm att köra varje dag.

7Bra ergonomi

Den viktigaste skillnaden mellan denna och deras riktiga supersportcykel är att styret höjs lite, vilket gör det oändligt mycket bekvämare utan att offra den traditionella attackpositionen du behöver för att komma in i en sportcykel. Den är väldigt gatufokuserad och av goda skäl syftar den till att fungera som pendlare och banmaskin och kommer inte att göra någon besviken i något av dessa avseenden.

6Varumärke Ninja Design

Den ser ut som hemma på en Kawasaki-återförsäljargolv eftersom designen efterliknar ZX-modellerna till en tee, och ser särskilt slående ut i sina KRT-färger, men ser utan tvekan ännu bättre ut i en av de mer diskreta färgerna. Oavsett vilket val du väljer, ser det ut som en sportcykel som är redo att köra på banan eller kanjonvägar.

5Spaljé ram

Deras val att använda en spaljéram i stål är samtidigt en kostnadsbesparande åtgärd och ett prestationsinriktat drag. Det fungerar bra för att hålla projektet inom budget men gör underverk för maskinens styvhet också, och kompenserar generellt för upphängningen under par.

4Roligt och snärtbart

Det finns ingen väg runt det, den fjädringen är en begränsande faktor och för de som vill göra fler bandagar kommer att vilja byta ut den mot något lite mer premium. Men där fjädringen misslyckas lyckas chassit, det kompenserar för den squishy fjädringen på ett sätt som gör att cykeln känns sammansatt i kurvor och ändå låter dig få ut det mesta av dess kraft.

3Mest kraftfull i sin klass

I den här klassen handlar det förvisso inte bara om kraft, men om man jämför det med gixxer 250 som bara har 20 hästkrafter till sitt namn till ett liknande pris så handlar det lite om kraft. Faktum är att Suzuki är utklassad så illa att det nu känns som en ganska dålig affär om du redan har det, men den verkliga konkurrensen är mycket närmare med Ninja som gör runt 44 hästkrafter och KTM RC390 runt 42, lite mindre kraft, men den har bättre fjädring och ABS som standard. De två cyklarna är så jämnt matchade att det verkligen beror på vilken färg du föredrar…

2Prisvärd

Kawasaki kommer att lista ett pris på 5 200 $, men det är lite av en felaktighet, i sanning borde du verkligen skaffa den ABS-utrustade cykeln, som skjuter upp baspriset till 5 700 $ och om du är ute efter den senaste KRT-färgvarianten så tjäna 5 800 $ . Det är fortfarande exceptionellt värde för pengarna och blåser bort det mesta av konkurrensen, inklusive intern konkurrens…

1Bättre än 650

Om du korshandlade 650 (ovan), bry dig inte. 400:an är bättre på alla tänkbara sätt, den har mer balans, den är roligare att åka och känns bara mer som en sportcykel. Det finns dock en utmanare du bör vara försiktig med, om du är på en marknad som säljer den nya Ninja ZX-25R inline-4 (ovan), prissätts de på samma sätt men den lilla 250:an är en legit liten skrikare som är väl och riktigt värt att överväga.

Leave a Comment