10 skäl till varför vi skulle älska att kasta ett ben över Kawasaki Ninja H2R

Tillbaka i slutet av 90-talet var Suzuki och Kawasaki engagerade i ett allvarligt toppfartskrig, båda tillverkarna bestämde sig för att ta fram den nästa “snabbaste cykeln i världen.” När Suzuki tog fram Hayabusa , regerade den överlägset och skulle som standard förbli högst upp på det diagrammet under nästa decennium då den japanska regeringen tvingade alla tillverkare att begränsa topphastigheten på sina motorcyklar. Det handskakningsavtalet förblir intakt till denna dag, men Kawasaki hittade ett kryphål, och det kryphålet är H2R:en endast för spår. De är inte bundna av det avtalet när cykeln inte är gatulaglig och så bra som H2 är, är H2R förverkligandet av sin fulla potential.

10Oöverträffad ridupplevelse

En cykel som denna erbjuder en helt unik körupplevelse , den är verkligen inte designad för att vara en dedikerad banmaskin, vilket gör den minst sagt lite udda, eftersom den inte är gatulaglig. Detta är en exklusiv spänningsmaskin, för dig som behöver den snabbaste motorcykeln på planeten. Ingenting kommer ens i närheten, faktiskt, förutom specialbyggda racercyklar, finns ingenting ens i samma liga.

9Inte alls nybörjarvänlig

Många sportcyklar kommer att försöka locka nybörjare genom att erbjuda avancerade elektroniska skyddsnät, eller kartor med reducerad effekt, H2, och i förlängningen är H2R inte en av dessa cyklar. Detta är en dedikerad hastighetsmaskin som bara de mest erfarna förarna kommer att kunna njuta av, i fel händer kommer den att vara dödlig.

8Den har en kompressor

För närvarande är detta den enda plattformen som använder sig av en kompressor i motorcykelindustrin, och det finns en god anledning till det, den är väldigt dyr att utveckla. Det här är inte en ZX-10R med en kompressor fastspänd, den här motorn utvecklades från grunden och integrerade kompressorn i designen, så att de kunde optimera prestandan.

7Fighter Jet På Hjul

I ett exempel på en smart produktplacering kunde Kawasaki sätta in sin då “snabbaste cykel i världen” i en viss film där cykeln körde en jet. Idag finns det ingen cykel som passar bättre än H2 för att replikera den scenen, men H2R kommer att visa det, och jetplanet, ett par rena klackar på marken med över 100 hästkrafter mer än standardmodellen.

6Ren kraft

Med 310 hästkrafter finns det inga produktionsmotorcyklar som kan röra den rent kraftmässigt. Det är helt enkelt en löjlig mängd kraft för en motorcykel att ha, även vissa toppspecifika racercyklar ger mindre kraft.

5Rev Happy

Det mesta av dess vridmoment är tillgängligt ganska lågt nere i varvtalsområdet, men toppeffekten kommer in på ganska höga 14 000 rpm, hela 3 000 rpm mer än standard H2:s toppeffekt. Den gör sin kraft på det mest teatraliska sättet också, eftersom det obegränsade avgassystemet låter alla höra hur högljudd den här motorcykeln kan vara med några officiella tester som registrerar cykeln på 170dB. Att göra det olagligt på vissa banor…

4Spaljé ram

Även om det nu finns andra lättare ramar i superbikevärlden har den gamla spaljédesignen sina fördelar, vilket bevisats av KTM och deras MotoGP-maskin, som använder sig av en spaljé. Det är fortfarande den mest stela designen, om än lite på den tunga sidan, detta är ett självklart val för H2 och H2R cyklarna eftersom det spelar en stor roll för att få ner strömmen och inte förvandlas till gelé när du lämnar ett hörn.

3Målmedvetet utseende

Det är inte snyggt. Vissa kanske gillar dess djärva, kantiga stil, men ur en traditionell motorcykeldesignsynpunkt är detta inte en snygg cykel, den ser helt enkelt målmedveten ut. Tillägget av kolfiber hjälper till att minska vikten på H2R med drygt 40 pund, men med över 300 hästkrafter är allt som handlar om estetik, tillägget av winglets är faktiskt funktionellt men eftersom de kommer att hjälpa till att hålla cykeln mer stabil i hastighet.

2Inget snabbare

För närvarande finns det tekniskt sett några icke-produktionscyklar med mer kraft, men när det kommer till ut-och-ut-hastighet kan absolut ingenting röra H2R. Om du har en tillräckligt lång sträcka, och tillräckligt med mod, kommer den att nå en topphastighet på 240 mph , vilket bara är överjordiskt för en motorcykel. För att sätta det i perspektiv toppar MotoGP-cyklarna med 225 mph.

1Helt skrämmande

Det är en adrenalinmaskin, gjord speciellt för de fartfreaks där inget annat än det snabbaste räcker. Den är också byggd för att bevisa en poäng; att Kawasaki gör den ” snabbaste cykeln i världen.”Det går inte att ifrågasätta det faktum för tillfället, och även om du tror att det finns mycket snabbare bilar där ute, kostar de 10 gånger så mycket och kommer inte ens i närheten av den hastighetskänsla som H2R erbjuder.

Leave a Comment