10 superbilliga begagnade motorcyklar du bör överväga i sommar

Det fina med motorcyklar är att de inte behöver vara dyra för att vara roliga, och roligt finns faktiskt i alla former, storlekar och budgetar. Vissa nya cyklar erbjuder otroligt värde , och många leenden per dollar, begagnade cyklar framstår alltid som mer av en risk, men ibland är belöningen väl värd den potentiella risken . För några olika beprövade modeller är riskfaktorn också försumbar, och värdet finns där för alla att se. Dessa superbilliga begagnade cyklar kommer att belöna dig med fler leenden per dollar än något nytt, och kommer ofta att hålla längre än några nya cyklar som kostar dubbelt så mycket.

10Yamaha YZ250

Att skaffa en begagnad 2-taktare kan tekniskt sett vara en mycket stor chansning, speciellt en ganska högpresterande dirtbike som Yamaha YZ250. Om det nödvändiga underhållet har gjorts och ramen inte är böjd, erbjuder dessa cyklar otrolig valuta för pengarna. Motorn har varit i stort sett densamma sedan 1999, och levererar fortfarande fenomenal prestanda.

9Honda XR650L

En annan cykel du fortfarande tekniskt sett kan köpa helt ny, är den ärevördiga dubbelsporten som inte har förändrats mycket sedan tidigt 90-tal. Att skaffa en tidig 90-talsversion innebär nästan ingen risk, dessa är under stressade motorer tillverkade av ett märke känt för sin tillförlitlighet. Begagnade och missbrukade cyklar är mycket billiga och kan återupplivas med en snabb service.

8Yamaha Thundercat

Om smutscyklar inte är din grej, frukta inte, det finns billiga sportcyklar som faktiskt representerar stort värde, en av dem är den kroniskt underskattade Thundercat. Det var deras relativt kortlivade supersport innan R6:an kom ut, den är helt annorlunda än R6 i den meningen att den faktiskt är ganska bekväm för en sportcykel, de flesta har inte blivit helt förstörda eftersom de inte är de bästa bancyklarna, men de är fortfarande otroligt snabba, även med moderna standarder, med en topphastighet på 145 mph.

7Suzuki DR-Z400

Du kan inte prata om billiga cyklar utan att prata om DR-Z. Den har sålts i över 20 år nu och är en av de mest modifierade cyklar man kan köpa för pengar med en enorm eftermarknad. Ett populärt val är att modifiera dem till supermotarder, och enligt vår åsikt kan det vara det bästa sättet att gå med DR-Z eftersom den har mycket lågt grymtande och fortfarande är pålitlig nog att fungera som en rolig pendlare.

6Kawasaki ZZ-R1100

Innan det fanns Hayabusa fanns det ZZ-R. Även om du kan hitta lika billiga Hayabusa’s som springer runt nu för tiden, kommer de att vara på sina sista ben medan ZZ-R, en gång den mest populära supercykeln, har undvikit de flesta av de riktiga huliganerna. Utan att säga att det inte går att trampa på, oddsen är helt enkelt exponentiellt lägre och även cyklar i bra form håller inte mycket värde tack vare det föråldrade chassit och den otroliga kraften. Idag är det inte mycket sportigt med dessa cyklar, men de är fantastiska sportturister.

5Vespa Sprint 50

Om du letar efter den polära motsatsen till ovan nämnda ZZ-R, dvs en lättviktslicensfri runabout , så är den minsta Vespa ett självklart val. Elcyklar är alltid ett renare alternativ, men 50cc Vespa har mycket mer att komma upp och gå, praktiskt om du bor i ett kuperat område där elcyklar fortfarande kämpar.

4Ducati Multistrada 620

När den först kom ut möttes den av hån, det var en ny design som visade sig vara impopulär i den större cykeln och detta mindre erbjudande fick ingen kärlek alls. Idag är det en lättillgänglig medelstor touringcykel (och Ducati), till skillnad från vissa andra cyklar från eran åldrades den ganska bra och har fortfarande tillräckligt med kraft för att fortfarande vara en rolig cykel att köra. Det kommer inte nödvändigtvis att vara helt pålitligt, men de få människor som köpte dessa tenderar att älska dem och ta ganska bra hand om dem, så de kommer inte att vara mindre pålitliga än de var i början av 2000-talet.

3Suzuki V-Tree

Om utseendet är viktigt för dig, kanske du vill titta bort, den första generationen av V-Strom har utseenden som till och med dess mamma erkände att hon inte älskade. Under allt det fula (det finns en hel del av det) ligger ett vackert V-twin-hjärta från deras misslyckade TL 1000 superbike, det var och är fortfarande en av de bästa motorcykelmotorerna.

2Honda CB750

Om du vill ha något retro, men inte har råd med en ny (eller gammal) Triumph, så är den japanska motsvarigheten ett mycket bättre val. Priserna ökar stadigt på välskötta exemplar, men du behöver ingen välskött cykel om du ändå ska göra om den till en caféracer.

1Kawasaki KLR650

KLR är fortfarande den ultimata schweiziska armékniven på en motorcykel. Den gör allt, den kan pendla, den kan åka terräng, den kan turnera. Det är också mycket prisvärt, så länge det har någon form av underhållsrekord (ägarens ord duger, de har en otrolig gemenskap) så är du bra att gå. Även den ökända “doohickey” ( eller motviktskedjespännaren ) kommer proviron e levitra bara att misslyckas om inget underhåll utförs på cykeln.

Leave a Comment