När man överväger R 1250 RS på papper kan man fråga sig varför den ens existerar. BMW bygger snabbare, sportigare sportcyklar, mer kapabla touringcyklar och smidigare roadsters, och vid första anblicken verkar RS vara en kompromiss av alla tre. Och så är det GS, den ursprungliga äventyrsmotorcykeln , en klass som har överskuggat den traditionella stora sporttourern. Moderna äventyrscyklar erbjuder avslappnad ergonomi och allt mer kapabla prestanda på väg samtidigt som de lovar terrängpotential. Ändå är det relativt få ägare som tar sina dyra, tunga äventyrscyklar in i boondockarna och det finns fortfarande en solid grund för att kombinera storkapacitetsmotorer med hanterbar tjänstevikt och sportiga men ändå bekväma kontrollpositioner. BMW R 1250 RS gör just det. Och gör det bra.Centralt för RS:s överklagande är BMW:s semi-vätskekylda, motsatta dubbla 1254cc-motor som introducerades i USA 2019 för att ersätta de sista luftkylda boxarna. Samma drivlina driver de hyllade R 1250 GS äventyrscyklarna, R 1250 RT tourer, och R 1250 R naken roadster. Man kan hävda att RS är svår att motivera i en redan omfattande lineup, men det finns väldigt få motorcyklar som den. Och även om vissa aldrig kan förmå sig att acceptera BMW:s distinkta cylinderhuvudsarrangemang, som ohövligt sticker ut från motorhuset, är det symbolen för tysk praktiskhet. Det kanske inte är snyggt, men placeringen av cylindrarna maximerar luftkylningen och kräver därför mindre vätskekylning för att ge konkurrenskraftig toppeffekt. Boxerkonfigurationen håller också motormassan låg för förbättrad hantering och balans, och även om RS 60-tums hjulbas mjukar upp dess sportegenskaper, är det fortfarande en cykel att ta sig ut på krokiga bergsvägar med självförtroende, med eller utan passagerare och bagage .

2022 BMW R1250RS

Variabel ventilteknik för effektiv prestanda 6,5-tums TFT-skärm i fullfärg med anslutning Solid svit med ryttarhjälpmedel, både standard och tillval Fyra krukor Brembos kommer som standard Modell: R 1250 RS Motor/motor: Luft/vätskekyld, 1 254 cc, DOHC Flat-Twin med ShiftCam Hästkrafter: 136 vid 7 750 RPM Vridmoment: 105 lb-ft vid 6 250 RPM Drivlina: Paralever Shaft-Drive Växellåda: 6-växlad Constant-Mesh Räckvidd: Ca. 204 mil Smidig vridmomentförspänd motor är oändligt kul Sportig men ändå bekväm ergonomi Bekväm stols- och pinnpositionering Utmärkt plattform för lastad tur Boxerns karaktäristiskt bultiga motornot är en publikbehagare

NACKDELAR

  • GPS-fästet är placerat för nära föraren
  • Styrets vibration är alltför tydlig på vår testcykel

En plattform för turné

R 1250 RS använder en stålrörsram och påskruvad underram, och använder motorn som en stressad del för att minska vikten. En enkelsidig svingarm i gjuten aluminium kombinerar BMW:s Paralever-axeldrivningoch fjädring, som drar nytta av kontinuerligt variabel, hydraulisk förspänning och fjäderjustering via ett fjäderbensmonterat handhjul och justerbar returdämpning. Vår testcykel kom i färgschemat Imperial Blue Metallic, en del av alternativet Exclusive Style, som inkluderar guldanodiserade bromsok, en tankkåpa i rostfritt stål och matchande grå matt ram och topplock. De 17-tums gjutna aluminiumfälgarna, även de i gråmatt, kommer skodda i Metzler Roadtec Z8s, som stoltserar med solida kurvtagningsuppgifter och säkerhet i alla väder. Brembo fyrkolvs radiella bromsok och dubbla 320 mm skivor ger säker stoppkraft och fungerar med en dubbelkolvs enkel 276 mm skiva bak.

The Brawny Boxer

När BMW uppdaterade boxermotorn inkluderade de variabel ventilteknologi, med olika kammar för låga och höga varvtalsområden på liknande sätt som Hondas VTECauto motor. BMW:s ShiftCam blandar sömlöst två uppsättningar inloppskammar, en uppsättning för lågvarvseffektivitet, den andra för maximal prestanda. Insugningsventilerna öppnar sig något osynkront vilket resulterar i en virvel som effektivt blandar bränsle och luft för att maximera förbränningen, vilket också förbättrar effektiviteten i de lägre varvtalsområdena och kraften när du ger den bönorna. Jag testade först den här motorn när jag körde R 1250 GS på en 2 000 mil lång tur på och terräng i Colorado. Det är spektakulärt. 1254cc flat-twin ger ut massor av toppkraft, kompletterad med massor av vridmoment och oklanderliga manér vid lägre varvtal, toppad med en fantastiskt skuren avgaston. RS maximala hästkrafter på 136 kommer vid 7 750 RPM, och det maximala vridmomentet, nått vid 6 250 RPM, är mäktiga 105 lb-ft. Det är mer vridmoment än KTM:s Super Duke GTeller Kawasakis kompressormatade H2 SX .

IMU-baserad elektronik och förarhjälpmedel

R 1250 RS har BMW:s utmärkta 6,5-tums TFT-färgskärm, och Multi-Controller-hjulet på den vänstra raden hanterar de olika menyerna. Vår testmodell har Rider Modes Pro, som lägger till Dynamic Pro och Dynamic till standardlägena Väg och Regn, och Dynamic Traction Control och ABS Pro, som fungerar tillsammans med en IMU-sensor som övervakar lutningsvinkel, hjulhastighet och andra data för att beräkna interventionsnivåer. Vår testare saknade den utmärkta aktiva elektroniska fjädring (ESA System) vi hade på F 900 XR som vi nyligen testade, och vanligtvis förknippad med Dynamic Rider-lägen. Jag misstänker att det kan ha fallit offer för problem med leveranskedjan som påverkar många tillverkare. Icke desto mindre hade vi snabbväxeln (även om jag aldrig kände något behov av att använda den på RS), GPS-fästet, farthållaren, en däcktrycksmonitor och nyckelfri tändning. LED-lampor runtomkring fungerade väldigt bra i mörker när vi avslutade vår längsta provtur, och det enda problemet var en lätt vibration i vridgreppet, som efter tre timmar i sadeln gjorde att min hand domnade.

Förnuftig ergonomi

Att gå av en äventyrscykel och upp på R 1250 RS känns ergonomin omisskännligt sportigare. Stängerna är något lägre och längre fram, och pinnarna lite högre, men i förhållande till en riktig sportcykel känns RS extremt avslappnad. Böjningen vid mitt knä är bekväm, trots en relativt låg sitthöjd på 32,3 tum. Skjut tillbaka i det långa sätet, min kroppsställning är perfekt för livlig cykling längs slingrande vägar. När jag glider framåt kan jag enkelt behålla en neutral position och hålla vikten från handlederna medan jag cyklar genom LA-trafiken. RS tjänstevikt på 536 pund är något tyngre än sina närmaste kamagra oral jelly pagamento alla consegna rivaler, men den bär den bra, vilket gör den förvånansvärt hanterbar i låga hastigheter, där flat-tvillingens mjuka kraftleverans och förlåtande fjädring kommer till sin rätt.

Väskor med vridmoment för enkel körning

Ute på bergsvägarna tvingar RS mig inte att pressa den till gränserna. Styrningen är snabb nog att ladda en slingrande körfält i takt, men det är inte en cykel som frenetiskt snärtar från sida till sida; det är mer för att carving med uppsåt. RS får dig att falla in i en rytm. Istället för att attackera varje hörn känns det som att jag glider mellan dem. Även om den har mer än tillräckligt med känsla för att hålla jämna steg med det mesta du stöter på, är den inte dumt snabb som många av de nya GT:erna. RS:s hav av vridmoment definierar åkupplevelsen, driver fram dig och vad du än bär på utan ansträngning längs vägen, oavsett om det är lata-kort växling eller en pigg slalom. I denna mening är RS en av de få tour-fokuserade sport-tourers som finns kvar, och en suverän maskin för att tackla långa distanser, särskilt på bakvägar. Med det sagt,

Färger och priser

Basmodellen BMW R 1250 RS kommer i deras välbekanta Black Storm Metallic och har en MSRP på $15 695. Två stilalternativ inkluderar Sport ($525), färdig i ljus vit med en kontrasterande röd ram, och kombinerar en motorspoiler i rostfritt stål och tanklock. Vår testcykel inkluderar det exklusiva ($425)-paketet och Imperial Blue Metallic-färgschema, med grå matta kontrastdetaljer, guldok och tanklock. RS vi testade, med ytterligare tillval, har en MSRP på 18 795 USD. Genom att lägga till ESA-upphängningen blir det totala 19 045 USD; om du lägger till några alternativ är det här det du ska ha.

En cykel att göra miles på

R 1250 RS förtjänar en plats i BMW-sortimentet och för den delen, många verkstäder. Nej, det är inte det snabbaste, lättaste eller smidigaste. Ändå är den mycket snabb, en slarvig glädje att köra, och det oändliga vridmomentet gör den till en perfekt maskin för att turnera i tempo snarare än att tävla med väskor. RS är en stadig, noll-drama-cykel med ett gediget tillförlitlighetsrekord och en drivlina utan underhåll och även om jag aldrig skulle ta den till banan, skulle jag ta den nästan någon annanstans. Vi hoppas att du gillar de saker vi rekommenderar och diskuterar! HotCars har affiliate och sponsrade partnerskap, så vi får en del av intäkterna från några av dina köp.