2022 Indian Scout Rogue Sixty Review: Bra design och en rolig åktur

Marknaden för motorcykelcruiser i USA har många alternativ. Det finns något för alla. För de ryttare som vill ha teknik är BMW där för att förplikta sig, och för de förare som vill ha effektivitet levererar Kawasaki alltid. Det finns dock två märken som länge har dominerat denna marknad: Indian Motorcycle och Harley-Davidson. För denna recensions skull kommer vi att fokusera på Indian Motorcycle och deras bidrag till att hålla cruisersegmentet spännande, samt argumentera för att bobbers ska komma tillbaka med stil. Tack vare ett av USA:s första motorcykelföretag fick vi tag på 2022 Indian Scout Rogue Sixty under tre veckor. The Rogue är det senaste tillskottet till scoutserien. Dess enkelhet, tilltalande och råa känsla kommer säkerligen att få ett leende på alla cruiserfans. Vi ville se om Scout Rogue är så roligt på vägen som det verkar, eller om det bara är utseende och ingen hjärna.

2022 Indian Scout Rogue Sixty

Delat dubbla avgaser m/Cross Over Våt flerplåtskoppling Tillval ABS Modell: Rogue Sixty Motor/motor: 983cc vätskekyld V-Twin Hästkrafter: 78 Vridmoment: 65 lb-ft vid 5 800 RPM Drivlina: RWD Växellåda: 5-växlad Bra och klassisk design Mini Ape Hangers Bra hantering Bra acceleration Extremt smidig Grov fjädring bak Fortfarande en liten cykel Liten bensintank Indian Scout Rogue Sixty från 2022 har en 983cc (60 kubiktum) motor med ett kompressionsförhållande på 11,0:1. Den konkurrerar direkt med Harley-Davidson Sportster . Den vätskekylda V-twin-motorn har ett slutet bränsleinsprutningssystem som mäter 54 mm i hålet. Motorn samarbetar med en femväxlad växellåda som har en våt lamellkoppling. Scout Rogue levererar 78 hästkrafter och 65 lb-ft vridmoment som toppar vid 5 800 RPM. Med 3,3-liters tanken fylld väger Rogue 540 pund, vilket möjliggör relativt smidig hantering och mycket roligt på papper. Sammantaget kommer Scout Rogue Sixty med alla nödvändigheter för att göra en rolig åktur, men lämnar ändå efter sig alla tjusiga klockor och visselpipor.

Enkel och rå design

Det första du kommer att lägga märke till är miniaphängarna, till skillnad från andra erbjudanden som Indian Chief Dark Horse . Miniaporna fick överraskande massor av komplimanger. Det skapar ett anpassat utseende direkt ur lådan. Miniaphängarna fungerar perfekt tillsammans med den lilla, kvartsmätande över strålkastaren. Den lilla kåpan gör ingenting för vinden, men den förbättrar verkligen utseendet på Scout Rogue Sixty. När du rör dig bakåt kommer du att se bränsletanken i perfekt storlek. Även om den är perfekt i design, är den ganska liten. När den här tanken är full kommer du förmodligen inte att ta dig mer än 140 miles. För att hålla jämna steg med det anpassade utseendet har denna modell mestadels mörka komponenter och nästan inga kromdelar. Allt från hjul, motorkåpa, till avgassystem och de flesta små trimbitar är mattsvarta. Sätet är ultralågt och mäter 25,6 tum i höjd. Tyvärr måste passagerarna stanna tillbaka, eftersom Rogue Sixty inte kommer med ett baksäte. Men avsaknaden av nämnda säte skapar ett rå designelement som liknar en anpassad bobber . Allt som allt är designen av 2022 Scout Rogue Sixty enkel och rakt på sak.

Gammal Själ Med Nytt Blod

Även om designen är enkel, kommer Indian Scout Rogue Sixty 2022 fortfarande med rätt teknik för en rolig och säker åktur . Den enda mätaren visar grundläggande data som du kan komma åt en i taget. Detta inkluderar en digital varvräknare, vägmätare, trippmätare, motortemperatur och en lågbränslelampa – allt nås via en liten strömbrytare på vänster sida av ditt styre. Rogue har nu ett nytt 19-tums framhjul av gjuten aluminium. De tunnare däcken gör stor skillnad när det gäller cykelns smidighet. Tyvärr är ABS inte standard; men det är väl värt att spendera ytterligare $900 för det. Rogue ger dig knappt tillräckligt med teknik för att ha kul. Om du vill ha teknik, kolla in vår 2022 BMW S 1000 XR recension. Även om det mer är en touringcykel, kommer den att ge dig en uppfattning om hur avancerad motorcykelteknik ser ut. I slutändan handlar Indian Scout Rogue Sixty inte om den avancerade tekniken; det är helt enkelt en cruiser som tar dig tillbaka till en enklare tid, vilket ger dig precis tillräckligt för att göra det säkert och med självförtroende.

Smidig kryssare med massor av hjärta

I samma sekund som du sätter dig på 2022 Indian Scout Rogue Sixty kommer du att märka hur lågt sätet känns. Det låga sätet gör att miniaphängarna känns mycket större än vad de faktiskt är. Överraskande nog kändes Scout som en bra passform till min 6’2″ statur. Ibland och på bilder såg den definitivt för liten ut; åkkomforten var dock mer än jag bad om vad gäller komfort och passform. 60ci V-twin vrålar till liv briljant med en knapptryckning. Tänk på att du inte behöver hålla ned startknappen. Sätt istället cykeln i neutralläge, tryck på den en gång, och Scout kommer att veva till liv och förse dig med en halston som är noggrant orkestrerad för motorcykelentusiaster. Körställningen är ganska bekväm, och jag ger all ära till miniaphängarna. Kanske på grund av min längd, men det verkar som om styret var något lägre så skulle cykeln helt enkelt vara för liten för mig. Lägg den i första växeln, och växellådan klungar på plats på ett rått sätt och släpper den tunga kopplingsspaken för att slutligen slå mot vinden. Som alla cyklar med aphängare kommer aerodynamik inte att finnas.

Den lilla frontkåpan gör ingen skillnad vad gäller vind, och du kommer att känna att du trycks tillbaka riktigt hårt. Återigen, det är därför vi cyklar. Acceleration är kul. Det är mycket snabbt av linjen för en liten kryssare, men det kommer inte att blåsa av din hjälm som 2022 BMW S 1000 RR som vi just recenserade . Fotpinnarna skulle vara perfekt placerade om de går några centimeter framåt, men det kan bero på mina långa ben. Om du är under 6 tum lång kan det här vara en bra position för dig. Med en 29-graders lutningsvinkel kommer du att skrapa tapparna mycket. Detta är ett bevis på hur atletisk Rogue känns runt hörnen. Det ger verkligen självförtroende runt svängar och kan få dig att glömma att du är på en kryssare. Men när du gör det kommer fotpinnarna snabbt att påminna dig om att du inte är alltför långt ifrån att skrota ditt vackert designade mattsvarta avgasrör.

Medan den främre fjädringen känns smidig och långgående, känns den bakre stel, med endast två tums fjädringsväg. På tuffa vägdippar känns det nästan som att bakdelen bottnar, vilket ger dig en fin spark bak och en påminnelse om att undvika gropar när du kan. Med ABS-alternativet kommer Scout Rogue att stanna för en krona och aldrig lämna dig stressad. Med den fina körställningen och symfonin av acceleration och briljant växling av den 5-växlade växellådan är Rogue en kryssare som bara vill att du ska fortsätta. Hade det inte varit för den lilla bränsletanken så hade jag inte slutat. Det tog minst tre timmar för mina händer att börja känna sig trötta. Sammantaget är 2022 Indian Scout Rogue Sixty en fantastisk tur att åka på, och med en lite större bensintank kan det vara anledningen till att du aldrig kommer hem i tid.

En klassisk design med mycket roligt

Det är helt enkelt svårt att inte bli kär i designen Indian Scout Rogue Sixty. Naturligtvis är miniaphängarna inte för alla, men vi tror att de faktiskt förbättrar körställningen. Medan tre veckor med Scout var bekväma, är jag inte säker på att en lång ryttare som jag inte kommer att tycka att den är för liten i det långa loppet. Motorn är lyhörd, hanteringen är helt enkelt en blast, och bromsarna är ganska bra för den lilla cykeln. För en cruiser kunde dock bakfjädringen kännas straffande. Kanske kan justerbar fjädring vara vägen att gå för att låta ryttare bestämma om de vill ha lite kul runt hörnen eller bara åka runt i fred. Höjdpunkten i 2022 Indian Scout Rogue Sixty är dess prislapp och värde. Startpriset är $11 249, vilket verkar vara mycket värde för dollarn. Det kommer att handla om vad du vill använda cykeln till. Om det här kommer att vara din korta pendlingsförare, tänk inte två gånger. Den här kryssaren kommer att göra det med råge. Om du planerar att cruisa långa sträckor bör du överväga den lilla tanken och de grova dämparna bak. Återigen, du köper inte BMW R18 Transcontinental . Allt som allt är Scout en rolig kryssare som kommer att ge dig mycket nöje utan att helt bryta banken.

Leave a Comment