2022 Outrider Coyote är världens lättaste elektriska fyrhjuling

Vilken är huvudhöjdpunkten med den nyligen introducerade Outrider Coyote terrängbilen? Den lätta? Den elektriska drivlinan? För oss är fokus det handikappcentrerade egenskaperna hos detta extrema terränggående helelektriska fordon. Även om North Carolina-baserade Outrider USA har tillverkat trehjulingar sedan 2009, har företaget precis presenterat en ny 1-passagerare helelektrisk rigg, en terränggående 4X4 speciellt utformad för att få rullstolsbundna och kryckkopplade individer ut igen. Företaget sa att det ville bygga något “som packar så mycket terrängkapacitet som möjligt i det mest kompakta paketet.” Så, Outrider USA byggde en tuff elektrisk fyrhjuling med lång räckvidd som passar bra på baksidan av en medelstor SUV.

De kallar det visserligen en ATV, men vi betonar inte den taggen. Onödigt att säga att denna Coyote är den verkliga affären, även för snubbar som älskar att jaga. Tack vare den elektrifierade drivlinan är den tyst, så att du kan smyga in på spel. Om du har rörelseproblem som hindrar dig från att vandra eller uppleva kul utomhus, är det dags att ge dig ut i naturen igen med 2022 Outrider Coyote. Om du någonsin har föreställt dig en offroad-klassad rullstol, har Outrider USA förvandlat den fantasin till verklighet. Coyoten kan korrekt beskrivas som en rullstol på steroider. Det förvandlar bokstavligen funktionshinder till para-förmåga. Outrider har lyckats skapa inte bara en stark och lätt vuxen 4X4, utan den lättaste i världen hittills.

2022 Outrider Coyote utstrålar styrka

Byggd på en speciell monocoque-plattform är 2022 Outrider Coyote inte din vanliga elstol. Unibody och monocoque-chassi används ofta omväxlande, men båda termerna är inte samma. En unibody-fordonskonstruktion stärks av rör, skott och lådsektioner, medan en monocoque förlitar sig på sina yttre skikt för styrka. Med andra ord erbjuder Coyotes aluminium monocoque-konstruktion strukturell integritet som tillhandahålls av dess skal i motsats till balkarna. Bristen på balkar förstärker fordonets lätta vikt precis som det enhetliga chassit och ramen förstärker dess styrka.  Med upp till 150 lbs i tjänstevikt är 2022 Outrider Coyote tuffare än den ser ut och ändå världens lättaste produktion 4X4.

Basmodellen är ännu lättare och väger 130 lbs. En elrullstol med upp till 300 lbs dragkapacitet och 400 lbs passagerare plus lastkapacitet är värt investeringen. Coyoten är 6 fot lång, 3 fot lång och 3 fot bred. Den kommer med två alternativ för drivlina. Den första är en enmotors kolremsdriven spänningsförande axel som levererar upp till 4 hästkrafter till hjulen genom en planetväxelreduktion och uppnår 93-procentig effektivitet. Det här alternativet är idealiskt för Coyote-ägare som gör mer bogsering och lastdragning än att vandra på stigar. Det andra alternativet är idealiskt för ägare som behöver förbättrad fjädring för att manövrera tuff terräng; en oberoende bakre fjädring med bakarm och ett par baknavmotorer som var och en producerar upp till 1,7 hästkrafter med 88 procents effektivitet.

Det är också betydligt mindre bullriga jämfört med den enda inombordsmotorn. Vi rekommenderar fyra av dessa oberoende hängande navmotorer för den bästa offroad-upplevelsen. Coyote är lätt att använda med ett par handspakar som du kan luta åt vänster, höger, framåt och bakåt för att styra, gasa och bryta utan att anstränga överkroppen för mycket. Den kan också manövreras via en 3-stiftskontroller, lämplig för quadriplegics eller ryttare med greppförsämrande ryggmärgsskador.Vi har redan nämnt Coyotens lämplighet för jaktturer. Outrider säger fiske eller jakt, du är bra att gå med Coyote. Jämfört med din typiska terräng 4X4 är den helt elektriska Outrider Coyote lika smygande som en mus, och frånvaron av en förbränningsmotor betyder att det inte finns någon doft för att varna ditt stenbrott. Topphastighetsbegränsaren inställd på 48 km/h säkerställer att ditt byte inte undviker dig.

Förutom jaktfördelarna är det bättre att gå grönt för din ficka, vår kollektiva hälsa och planeten. Observera att den programmerbara hastighetsbegränsaren kan ställas in högre eller lägre än 28 mph, beroende på lokala bestämmelser. Förutom att Coyote är en sofistikerad elstol för utomhusbrukare med fysiska rörelseproblem, är lättheten att transportera en annan av dess bästa egenskaper. Lättvikten gör det lättare att stuva fordonet bak på en SUV. 2022 Outrider Coyote är ingen fisk, men den kan trampa på vatten. Dess knoppade 2,5 x 20-tums hjul, valfri AWD och förlängd fjädring gör att den kan prestera utmärkt i lummig, stenig eller lerig terräng. För växellådor som oss som har sett fantastiska terrängfordon som ATV Atlas , tenderar vi att ha ett högre riktmärke för fordon som kvalificerar sig som ett terrängriktigt fordon. Vi sa tidigare att vi inte kommer att betona “ATV”-taggen bara för att Outrider Coyote är vattentät, inte amfibie. Den levereras med ett justerbart ryggstöd som gör att föraren kan byta arbetsställningar för optimal komfort och avkoppling. Fordonet har en markfrigång på 7 tum medan sätet är 6,5 tum över marken.

Hur mycket kostar Outrider Coyote 2022?

Innan vi pratar om priset, låt oss förtydliga för vem detta nyttofordon är designat. Coyoten är byggd för alla, funktionshindrade eller inte, även om Outrider USA har lagt stor vikt vid att skapa en cykel som är optimerad för ryttare med rörelseproblem.  Hur mycket är det då? Den har ett startpris på 14 000 $ om du inte insisterar på att 13 985 $ inte är 14 000 $ ännu. I slutändan avgör ditt val hur mycket du måste betala. Kunder betalar upp till $20 000 för den 4-hjulsdrivna långdistansversionen. Med möjlighet till upp till fyra 1,5 kWh litiumjonbatteripaket (bestående av Tesla-liknande 21 700 cylindriska kraftceller i sina batteripaket) kan den nya Outrider Coyote klara 140 miles på en enda laddning. Varje extra batteripaket kostar $1 250, vilket ger dig ytterligare 35 miles. Vi önskar bara att batteriet är löstagbart för inomhusladdning. Till det här priset är Coyote dyrare än din vanliga fyrhjuling. Å andra sidan erbjuder Outrider en skräddarsydd helelektrisk fyrhjuling med potential att ge verklig lycka till funktionshindrade individer och deras familjer. Du köper en Coyote på samma sätt som du köper en Tesla; gör din beställning online och din Coyote är handbyggd för din specifika konfiguration. Som den paraplegiske Outrider Coyote-testföraren, Daylan Carver, sa, “det enda som skulle vara bättre än det här skulle vara att gå.”

Leave a Comment