8 saker vi älskar med Can Am Spyder

Det krävs ett seriöst mod för att göra ett fordon med tre hjul, många har försökt, alla har misslyckats, utom ett. Kan Am, under BRP-gruppen, faktiskt ha gjort det ganska bra, och älska dem eller hata dem, har Spyder blivit en bästsäljande modell för företaget. Det är minst sagt en nischprodukt, det är inte en motorcykel, och det är verkligen inte en bil. Om något är det mer som en terränghjuling , så känns det mycket mer så när du åker på den, och vi misstänker att det enda sättet du verkligen kommer att ta reda på om du älskar eller hatar den, är om du satte dig på en och tog det för en provtur. Vi älskar det dock, det är att “något annat” marknaden behöver och det finns tillräckligt många köpare som älskar det för att behålla det ett tag framöver.

8Unik

Ingenting på vägen ser riktigt ut som det, och det är bra för enligt vår uppfattning är det bra att vara annorlunda . Det känns också annorlunda att åka, det känns absolut inte som en bil, och det känns inte som en motorcykel heller. Det känns som en snöskoter, för det är en snöskoter, bara med hjul.

7Djärv styling

I denna mening följer form funktion, och om du bygger en snöskoter för vägen kommer den naturligtvis att likna en snöskoter. Om du älskar hur de ser ut är det bra, men du kommer att hamna i minoritet. De allra flesta hatar hur det ser ut, men även om du hatar hur det ser ut, betyder det inte att du behöver hata hur det ser ut. Precis som så många av oss äger och älskar fula bilar/motorcyklar, om det ger dig glädje, vem bryr sig då egentligen om hur det ser ut?

6Brett urval

När den först kom ut 2007 fanns det bara en modell, nu har du ett urval av 11 olika trehjulingar att välja mellan. Inom det redan breda urvalet har du några olika motoralternativ att välja mellan och en till synes oändlig nivå av anpassning. Du kan i stort sett göra vad du vill med din Ryker/Spyder direkt från fabriken, till en kostnad, förstås.

5Bekväm

Mellan den halvautomatiska växellådan och den avslappnade, upprättstående körställningen är Spyder i hög grad en motorvägskryssare och tar tusentals mil med lätthet. Den kommer också att fungera bra som pendlare ur en komfort- och användarvänlighetssynpunkt, men inte nödvändigtvis när det gäller bränsleeffektivitet. 30 MPG är bra för en bil, men inte bra för en cykel, prissättningen är också ganska konservativ. För nyare förare kommer det också att vara ganska lätt att anpassa sig till, eftersom fotbromsen kommer att kännas naturlig och det finns ingen oro över levitra consegna rapida sitthöjden eftersom det tredje hjulet gör att just den punkten är ostridig. För mer erfarna förare som inte åkt ATV eller snöskoter kommer det att ta ganska lång tid att anpassa sig till, det faktum att det inte finns någon bromsspak eller kopplingsspak gör att det känns lite onaturligt.

4Rotax motor

Även om de tekniskt sett äger Rotax, tenderar de att lämna dem ifred för att göra det de är bäst på; gör motorer, bra, solida motorer.Spydern kanske inte gör de bästa hästkrafterna, men tack vare att de är i en klass för sig är allt tekniskt klassledande, så dess 115 hästkrafter trippel är klassledande i den meningen men inte heller omvälvande jämfört med vissa motorcyklar som gör mer från mindre slagvolym, men den har fortfarande mer än tillräckligt med vridmoment för att vara rolig.

3Rider Aids

Alla trehjulingar kan kännas lite oroande i början, så det hjälper mycket att trehjulingen erbjuder det obligatoriska ABS-systemet och det mindre obligatoriska, men extremt värdefulla i den här applikationen, dragkontroll. Det är ett system som utvecklats av Bosch, och det innehåller också stabilitetskontroll, så det finns ett stort elektroniskt skyddsnät för dem som har reservationer eller är rädda för att hjulet saknas.

2Teknologi

En ganska stor fördel som Spyker har jämfört med alla motorcykeltävlingar (om de ens tävlar är vi inte säkra) är utrymmet. Eftersom de är mer som en bil i detta avseende kan de inkludera mycket teknik på trehjulingen utan att egentligen oroa sig för mycket om viktökning. Den får en ganska häftig 7,8-tums panorama-LCD som kan anslutas till din smartphone, den har servostyrning och gasreglage. Den har allt eftersom den har plats för allt, inklusive alla tillbehör du kan välja från deras stora lista med alternativ.

1Roligt

Framför allt är det kul, det handlar om roligt, ärligt talat. Den är verkligen inte den snabbaste eller mest kraftfulla, men den gör allt den kan för att hålla ett leende på läpparna . Från det ögonblick du tittar på det och håller tillbaka ett skratt till det ögonblick du går av det flinande som en idiot, är det bara roligt.

Leave a Comment