8 skäl till varför vi älskar The Royal Enfield Bullet (2 skäl till varför vi aldrig skulle köpa en)

Cyklar med retrotema är verkligen på modet för tillfället, varje tillverkare har något att erbjuda, men bara en tillverkare kan hävda att de är retro till kärnan. Royal Enfield firade nyligen 120 år av oavbruten produktion , och av dessa 120 år har de gjort Bullet i 90 av dem. Med moderna utsläpp implementerade, avbröts Bullet så småningom på de flesta internationella marknader men lever vidare i sitt hemland Indien. Det är otroligt att denna design har bestått, och dess syster, Classic 350, har också blivit en global succé. Aptiten på retromotorcyklar verkar vara omättlig, och om du ritade en siluett av en klassisk motorcykel skulle du med största sannolikhet rita en Bullet.

10Kärlekshistoria

Den första Bullet rullade av produktionslinjen i Storbritannien långt tillbaka 1931, för 91 år sedan, 1955 flyttade produktionen till Indien, och de fortsätter att tillverkas där fram till idag, med behållit mycket av den ursprungliga designen. Som du kanske föreställer dig var de ganska avancerade för 30-talet men var redan föråldrade och överkörda på 60-talet när Royal Enfield slog i ogräset och effektivt sålde all verksamhet till sin indiska partner, vilket gjorde det till ett fullfjädrat indiskt företag i början av 70-talet.

9Kärlek: Klassiskt utseende

Det är en del av anledningen till att den indiska levitra che cos’è marknaden älskade cykeln så mycket och blomstrade där, men det skulle ta år innan den internationella marknaden välkomnade den gamla cykeln tillbaka. I början av 2000-talet dök det upp cyklar med retrotema här och där, så marknaden för Bullet växte gradvis och det gjorde Royal Enfields vinster också.

8Kärlek: Enkla motorer

En av cykelns nyckelattribut är dess motorer, 350:an (ovan) är bara bra för ynka 20 hästkrafter, och 500:an har marginellt bättre 27 hästkrafter. Men deras enkla luftkylda motorer är inte byggda för kraft, de är byggda för att vara så enkla som möjligt och de är lätta att arbeta på, även för nybörjarmekaniker.

7Kärlek: Billigt

Allt om Bullet kretsar kring ett nyckelelement, och det är prisvärdhet. Kostnaderna sänks överallt för att hålla baspriset så lågt som möjligt. Det är den främsta anledningen till att den har varit oförändrad så länge som all utveckling kommer att kosta pengar, delar är också rikliga och prisvärda tack vare den långa produktionstiden.

6Kärlek: Nåbar

Den låga hästkraften ackompanjeras av en låg 31,5-tums sitthöjd, vilket gör detta till en mycket lättillgänglig motorcykel. På cirka 420 pund är det dock inte den lättaste cykeln, så att manövrera den runt kan visa sig vara lite knepigt i låg hastighet, men de flesta retrocyklar är inte precis lätta.

5Kärlek: Annorlunda

I en värld där vi ser all den senaste tekniken inkorporerad i motorcyklar, är Bullet något av en relik. Idag har till och med basmodellmotorcyklar TFT-skärmar, men Bullet förblir trogen sina rötter och retroentusiaster kommer att älska den för det.

4Kärlek: Bränsleeffektiv

500 kommer att ge dig runt 70 MPG , en solid avkastning för en cykel som väger så mycket som denna, och den lilla singeln är mycket bränslesnål med tanke på allt. Tyvärr skrapade den bara igenom Euro3-utsläppstestet, så det tvingades bort från de flesta internationella marknader 2016.

3Kärlek: Trendigt

Det finns ett antal anledningar till varför du kanske vill skaffa Bullet, men vi tror att den främsta anledningen till att de flesta kommer att köpa den är att den är väldigt populär just nu. Vi är mitt i en retro modefluga och det här är en av de mest prisvärda nya retrocyklarna du kommer att få tag på.

2Köp aldrig: Bedrövlig byggkvalitet

Tyvärr, även om cykeln tillverkas på 2000-talet, fortsatte den den anrika brittiska traditionen av fruktansvärd byggd kvalitet. Royal Enfield har kommit långt i denna avdelning, men deras framsteg är reserverade för andra modeller, detta har fortfarande en rad problem och kommer att leda till att cykeln gradvis faller isär framför dig.

1Köp aldrig: Otroligt långsamt

Det här är en motorcykel som inte kommer att tilltala någon i någon form av brådska, varken 350:an eller den mer kraftfulla 500:an är nöjd i motorvägshastighet. 70 mph är möjligt , men vibrationerna vid den hastigheten är fruktansvärda och kommer att jaga dig av motorvägen på kort tid. Det är bättre på bakvägarna, eller utforska kaféerna i den urbana djungeln, men inte nödvändigtvis att utforska landet.

Leave a Comment