8 skäl till varför vi skulle älska att kasta ett ben över Moto Guzzi V7

Old school är coolt. Åtminstone är det sant, med tanke på den ökande populariteten för retromotorcyklar. Som namnet antyder är retrocyklar moderna produktionsmotorcyklar som har alla moderna drivlinor och komponenter men är klädda i stil lånade från klassiska motorcyklar. Den moderna retrobuggan fick fäste när Triumph tog tillbaka Bonneville 2001. Ducati följde strax efter med deras Sport Classic, inspirerad av den ikoniska 750 Sport från 1973. Nu har varje topptillverkare sina retromotorcykelmodeller i sitt sortiment, och kunderna är bortskämda med valmöjligheter. Moto Guzzi har V7, och cykeln bevisar att de är bäst i retrobranschen. Det italienska tältet med en rik historia är genomsyrat av tradition och älskar att hålla saker autentiska. De har inte visuellt förändrat sina cyklar mycket under åren. Guzzi producerade den ursprungliga V7:an mellan 1967 och 1974, och även om den var snabb och hade oklanderlig hantering, var den tvungen att avvecklas på grund av företagets ekonomiska problem. 2008 föddes V7 på nytt, och sedan den har genomgått två betydande uppgraderingar, har den blivit Guzzis mest populära modell. Här är anledningen till att vi skulle älska att kasta ett ben över Moto Guzzi V7.

8Rimligt tillgänglig

Sedan dess comeback har Guzzi V7 förblivit en lättillgänglig mellannivåcykel som enkelt balanserar nostalgi, prestanda, åkbarhet och stil. Guzzis instegserbjudande är en lättkörd maskin med precis tillräckligt med kraft för att göra dig upphetsad utan att hamna i problem. V7:ans drivlina är relativt mild, vilket gör cykeln mycket lättillgänglig för nybörjare för att finslipa sina färdigheter. Den kommer också med en axeldrift som eliminerar kedjeunderhåll, vilket kan suga för en nybörjare. Ändå är den tillräckligt snabb och smidig för att entusiaster och erfarna ryttare ska kunna ha det bra.

7V-Twin Vibes

1965 gjorde 700cc V7 sin debut på Milano-mässan, och med den gjorde den 90-graders V-twin-motorn med en längsgående vevaxelorientering sitt första framträdande. Detta skulle bli Moto Guzzis signaturkonfiguration. Den nya generationen V7 som introducerades 2021 använder en större 853cc-motor, som du hittar på V9 och V85 TT mellanvikts äventyrscykel . Den luftkylda V-twin har sina huvuden stolt uppställda på båda sidor av cykeln, och utseendet blir aldrig gammalt. Och det producerar också ett sött, glädjefyllt ljud ur lådan.

6Trappsteg Powerband

Den nya generationens slagvolym till 853cc från 744cc höjde kraftuttaget avsevärt till 65hk och 54lb-ft vridmoment. Men saften ligger i hur Guzzi V7 levererar kraften. Under 3000rpm är motorn relativt tam och tvekar vid roll-on, även om den inte stressar med att dra iväg ett stoppljus. Över 3000rpm slår cykelspänningen in och det är här du kommer åt cirka 80 procent av vridmomentet med maximalt vridmoment tillgängligt vid 5000rpm. En sista effektökning låser upp maximala hästkrafter vid 6800 rpm innan varvtalsbegränsaren kommer i vägen. Varvtalstaket är lägre än V85, men det pressar varvtalet högre för att tappa maximala hästar än på föregående generation.

5Smidig sexväxlad växellåda

De flesta retromotorcyklar kommer med linjär kraftleverans, och hur V7 utnyttjar sin kraft kan vara ett problem för en maskin med högre effekt. Men i det här fallet fungerar det utmärkt, eftersom de extra knuffarna du känner när du accelererar bidrar till att öka cykelns karaktär. Vridmomentspridningen och de perfekta utväxlingsförhållandena gör att du inte behöver växla mellan växlarna varannan sekund. Även när du gör det är den sexväxlade växellådan en av de smidigaste i klassen. V7 kommer också med en enstaka skiva torr koppling, men det känns inte svårt att dra, även om Guzzi kunde ha gjort ett gediget jobb med att välja en assist eller toffelfunktion. Dessutom finns det absolut inga betänkligheter eller chunkiness med den slutliga axeldrivningen.

4Tungt men ändå smidigt runt staden

Moto Guzzi V7 är inte den lättaste cykeln som finns, eftersom den väger 480 pund. Men den är oklanderligt konstruerad, vilket gör det till ett smidigt odjur runt staden. Den kommer med en 28-graders rake och 18-tums framdäck som möjliggör enkel styrning. Den upprättstående sittpositionen och den bekväma bänken gör det uthärdligt att sitta på cykeln i timmar samtidigt som du har en fin utsikt över din stadsmiljö. Den förutsägbara och smidiga kraftleveransen hjälper dig att patrullera gatorna med säkerhet. Och när du behöver stanna på ett ögonblick klumpar sig Brembo-oken med fyra kolvar på den 320 mm enkelskivan behagligt utan att rubba chassit. Dessutom kommer de utskjutande cylindrarna inte i vägen när de delar upp körfält för att slå trafiken.

3Attraktiv retrolook

Många anser att den ursprungliga V7 är den första fabrikscaféracern. Den nya har en stark koppling till originalet. Den kommer med attraktiv retrolook och är en magnet för uppmärksamhet från bilister och fotgängare. Du kommer att se ut som om du har rest i tiden från 70-talet på cykeln. V7 Special E5 trim, den dyraste på $9,490 , bär mer retro styling än Stone och Centenario. Den har analoga mätare istället för det moderna digitala instrumentklustret på de andra trimerna.

2Över fem decenniers arv

V7:ans rötter går tillbaka till mitten av 60-talet, och det är kanske Guzzis viktigaste motorcykel. 2021, exakt 54 år efter den första V7:an, släppte Guzzi den fjärde generationen av den moderna remaken av den ikoniska motorcykeln. Cykeln har ständigt utvecklats gradvis sedan 2008 men lyckats förbli äkta till dess början. Få motorcykelmodeller kan göra anspråk på ett så rikt arv som Guzzi V7. Förutom Triumph Bonneville eller Royal Enfield Bullet, den längsta motorcykelmodellen med 90 års kontinuerlig produktion.

1Medfödd och engagerande ridupplevelse

Utseende är en stor del av vad ryttare letar efter i period-godkända cyklar. Den dos av nostalgi du får av att sitta ovanpå en maskin som såg ut som hemma för decennier sedan är oöverträffad. Men åkcharmen är lika viktig, och att åka Moto Guzzi V7 känns speciellt. Det ger en medfödd, engagerande och rytmisk upplevelse med alla de enkla nöjena med att köra motorcykel. V7 erbjuder den klassiska körkänslan, från vinden som blåser mot din kropp till de råa motorvibrationerna mellan dina ben när du växlar ner hårt. De slumpmässiga kraftkrafterna gör det till en unik upplevelse tack vare trappleveransen, till skillnad från den linjära leveransen på populära neo-retro motorcyklar .

Leave a Comment