Triumph är det som ligger närmast en brittisk version av America’s Harley när det gäller ikoner. De producerar motorcyklar som symboliserar äventyr och en överlägsen livsstil av komfort och elegans. Hur elegant, frågar du? Under firandet av drottningens jubileum anslöt sig den obefläckade anpassade Triumph Scrambler som tidigare var med i filmen 007 No Time To Die i Platinum Jubilee Pageant, och rullade nerför Londons gator för att fira den brittiska monarken som har funnits längst. Men ämnet för den här artikeln är en mer framträdande Triumph-ikon än Bonds favorit Scrambler. Bonneville har funnits i över sex decennier, vilket gör den till en av motorcykelnamnskyltarna med de längsta produktionsserierna . Bonneville T120 slog till första gången 1959 och i mitten av 60-talet var den en av de snabbaste cyklarna på vägen innan snabba japanska motorcyklar trängdes på marknaden. Den ursprungliga T120 har fått sitt namn från Triumphs framgångsrika Bonneville Salt Flats världsrekordkörning, och den är fortfarande en av de bästa motorcyklarna som någonsin tillverkats av British Marquee . Triumph tog tillbaka den ikoniska motorcykeln 2016, och här är anledningen till att vi gärna kastar ett ben över Triumph Bonneville T120.

9Solid och pålitlig parallell tvilling

Den nya Bonneville T120 är inte stolt över den traditionella Bonneville Pace. Den drivs av en 1200cc, vätskekyld, SOHC parallell tvilling i motsats till den luftkylda DOHC-enheten i originalcykeln. Medan 60-talscykeln var en het sportmodell, är den moderna iterationen en mjukt inställd motor med högt vridmoment med skarp respons. Motorn kompenserar för kraftunderskottet med förfining, utmärkt byggkvalitet, förstklassiga detaljer och ger ett mjukt, sött mullrande. Maskinen är lågt belastad och har visat sig stabil och pålitlig.

8Högar av kamagra 100mg gel lågt vridmoment

Bonneville T120 har en påstådd hästkraft på 78 hk, med en topp på 6 550 rpm, vilket är ganska mycket på den röda linjen, bortom vilken elektronik kommer att stänga av den. Pengarna är på det låga vridmomentet, med alla 77lb-ft tillgängliga vid 3500rpm-märket. Detta sker så snabbt och räcker för att slunga dig framåt. Den kan se ut som en relik och väga lika mycket som en elefant, men den är ganska snabb, packar snabbt och snabbt eftersom den stiger utan fördröjning. Maximalt nöje uppnås vid låga hastigheter och tack vare högar med lågt vridmoment, men du kan också spränga mellan hörnen och genomföra omkörningar utan att växla ned.

7En snygg maskin

Den nya T120-designen hämtade inspiration från Bonneville från 1959 , och det är en autentisk retro med klassiska signaler på tanken, lamporna och klockorna. Silhouette av T120 är nu utan tvekan stiligare än originalcykeln, tack vare den moderna premiumfinishen. Dess attraktiva tidstypiska detaljer kommer med rena och krångelfria linjer, vilket gör den till en snygg maskin. Där den saknar rå toppkraft, kompenserar den med stil. Triumph har varit mer envis med att bevara retroidén med 1200cc Bonneville T120 jämfört med Ducati med sina Sport Classic-cyklar och Kawasaki med W800 och W650.

6Premium Brembo-bromsar och skräddarsydda Pirelli-däck

Vid 520 pund är Bonneville T120 skrymmande, även om det inte är den tyngsta motorcykeln på marknaden. Ändå kräver det kapabla bromsar för att sakta ner, och de nya Brembo-bromsarna får jobbet gjort obefläckat. Dubbla 310 mm skivor flytande bromsok med dubbla kolvar finns på framsidan, med en kapabel Nissin bakre bromsok bak. ABS kommer som standard, och bromsarna är spännjusterbara, lätta att använda och känns fantastiska. Cykelns aluminiumfälgar är klädda med skräddarsydda Pirelli Phantom Sportscomp-däck, som har en klassisk slitbanedesign och modern prestanda, vilket resulterar i ett säkert grepp i alla väder.

5Ny modell är smidigare än någonsin

T120 är det större syskonen i Bonneville-serien, och den har sett betydande förbättringar under de nyare modellåren, vilket har gjort den smidigare än någonsin. Triumphs ingenjörer hävdar att det är den bäst hanterande Bonnie någonsin . Kanske har de en poäng eftersom den har Triumphs legendariska neutrala, lätthanterliga och engagerande körupplevelse. 2021-modellen har betydande totala viktbesparingar från den reviderade motorn och de lättare hjulen. Lägre tröghet från de klassiska 32-ekrade aluminiumhjulen gör att nya Bonneville blir smidigare än de äldre modellerna när den byter riktning snabbt. Den oklanderligt balanserade fjädringen både fram och bak bidrar till cykelns smidiga och stabila kördynamik.

4Ridhjälpmedel, utrustning och tillbehör

Under den vackra klassiska skepnaden, packar Triumph Bonneville massor av högre specifikationer. Farthållaren levereras med en bekväm enknappsmanövrering. Det finns två förarlägen, Road och Rain, som justerar motorkartläggning och traction control för att ge den perfekta gasresponsen för de specifika körförhållandena. Dessutom kommer ABS som standard tillsammans med omkopplingsbar traction control. Triumph erbjuder en rik katalog med 116 äkta tillbehör plus 50 stilförbättringsdelar för att anpassa T120 efter din smak. Du kan välja att göra cykeln mer bekväm och mångsidig för längre turer, säkrare att lämna den packad på gatorna eller mer praktisk för den dagliga pendlingen.

3Balanserad blandning av klassisk charm med modernitet

Även om Bonneville T120 är en riktig modern klassiker, är den långt ifrån en gammaldags, med en balanserad blandning av klassisk charm med modernitet. Den döljer subtilt mer moderna, avancerade funktioner än du hittar på många nakna cyklar. Från ride-by-wire till standard ABS, körlägen, omkopplingsbar traction control, uppvärmda grepp och en slirhjälpkoppling. Triumph kunde ha gått med en helt digital display, men de gick med en analog dubbelklocka med två displayer som ger all information du kan behöva, inklusive körläge, växel och räckvidd.

2Praktiskhet

Den långa listan med standardfunktioner, valfria tillbehör och premiumspecifikationer gör Bonneville T120 till ett praktiskt verktyg i verkligheten. Det är förvånansvärt bekvämt och ekonomiskt. Även om det inte är en traditionell turcykel, kan du enkelt köra den i timmar på motorvägen tack vare farthållaren, den bekväma upprättstående ergonomin och en lyhörd motor. Bränsleekonomin är imponerande, med en noterad körsträcka på 60,1 mpg . Tanken på 3,8 gallon ger dig cirka 130 miles innan bränslelampan dyker upp, vilket ger ytterligare 40 miles, ge eller ta, i reserv. Du kan enkelt ta två timmars motorvägskörning innan du börjar oroa dig för att hitta nästa bensinstation.

1Värde kontra rivaler

Från 12 395 USD före alternativ, är T120 lätt inte den billigaste retromotorcyklar man kan köpa för pengar. Konkurrenter som Kawasaki W800 och Moto Guzzi V7 är betydligt mer överkomliga, för att inte tala om att Royal Enfield Interceptor går för halva priset. Men med Bonnie får du en mer premiummaskin. Det skiljer sig världar från Interceptor när det gäller kvalitet, och den förpackar högre specifik teknik och lyx jämfört med Moto Guzzi. Dessutom har cykeln mer andrahandsvärde än rivalerna som nämns ovan. Men motorcykeln kommer kort när det gäller modern prestanda jämfört med kraftfulla retrocyklar som BMW R nine T eller MT09-härledda Yamaha XSR900 , som båda packar modern motorcykelkompetens med tidstypiska framträdanden.