Allt du behöver veta om BMW G 310 RR

Bland alla de högpresterande storheterna BMW Motorrad säljer på den amerikanska marknaden markerar G 310 R roadster och G 310 GS äventyrstourer det tyska märkets erbjudanden på nybörjarnivå. BMW Motorrad anser att plattformen för dessa två motorcyklar är ett perfekt första steg för någon som är ny i motorcykelkulturen. Och tron ​​är stark eftersom BMW Motorrad kommer att utöka denna nybörjarserie med sin tredje motorcykel på samma plattform, G 310 RR, mycket snart. Den nya BMW G 310 RR , som utvecklats tillsammans med det Indien-baserade TVS Motor Company , har retats på BMW Motorrads indiska webbplats. Det tyder på att den nya motorcykeln – en helt rättvis mini supersport – kommer att debutera i Indien, följt av lanseringar på andra globala marknader, inklusive USA. De inledande teaserna avslöjar mycket om hur nya BMW G 310 RR kommer att förverkligas som en ny banorienterad, fullstämd supersportmotorcykel för nybörjare. Här är vad vi vet om nya G 310 RR hittills.

BMW G 310 RR kommer att se ut som TVS Apache RR 310

Om de första teaserbilderna och videorna är något att gå efter, ser det ut som att den nya BMW G 310 RR inte är något annat än en ommärkt version av Apache RR 310 gjord av TVS Motor Company. Silhuetten antyder den skarpt utformade frontkåpan, den skrymmande bränsletanken och den kompakta och spetsiga bakdelen, som alla ser likadana ut som Apache RR 310. Likheterna slutar inte här. Andra bitar som det stora enpipiga avgasröret med kromfinished spets, clip-on styre och femekrade svarta lättmetallfälgar verkar också behållas från Apache RR 310. Den nya G 310 RR kommer också att få en full- TFT-instrumentkonsol med Bluetooth-anslutning och körlägen från Apache RR 310, som för närvarande inte erbjuds i G 310 R och G 310 GS. Teaservideon från BMW Motorrad visar att nya BMW G 310 RR kommer att få två färgalternativ. Båda färgalternativen ser inspirerade av färgscheman som finns i S 1000 RR – en svartbaserad och en vitbaserad med röda och blå accenter. De sistnämnda lackdekalerna har också “Race”-bokstäverna på sidopanelerna, vilket indikerar att motorcykeln kan ha en sportigare iteration jämfört med de vanliga versionerna. Det är något som TVS redan har åstadkommit med sin ‘built-to-order’-variant för RR 310.

BMW G 310 RR kommer att få några smärre justeringar i mekanik

Ett annat antagande säger att BMW kommer att ha några mindre justeringar av den mekaniska installationen av TVS Apache RR 310, som har utvecklats tillsammans av BMW och TVS. För närvarande är den enda visuella förändringen bromsinställningen – medan Apache RR 310 får skivbromsar fram och bak, får G 310 RR konventionella rundade skivor. Storleken på skivorna kan dock vara desamma – 300 mm fram och 240 mm bak. Teaserbilderna avslöjar också att BMW G 310 RR kommer att få justerbara uppochnervända framgafflar, som endast finns tillgängliga i varianten ‘built-to-order’ (BTO) av Apache RR 310. En annan liten förändring är relaterad till däck – medan Apache RR 310 kör på mer premium Michelin Road 5-däck, kan BMW G 310 RR få mer ekonomiska Michelin Pilot Street-däck från G 310 R roadster.

BMW G 310 RR kommer att dela sitt hjärta med sina andra 310-syskon

BMW G 310 RR kommer att få en fyrtakts, encylindrig, vätskekyld, 312,2 cc-motor ihopkopplad med en 6-växlad växellåda. Förutom TVS Apache RR 310 driver denna motor även de andra två nybörjarmotorcyklarna från BMW, G 310 R och G 310 GS. I den här duon från BMW, producerar denna motor 33,5 hk effekt och 20,6 lb-ft vridmoment. Vi förväntar oss att nya G 310 RR kommer att kräva liknande effekt och vridmoment.

BMW G 310 RR kommer att bli dyrare än G 310 R och G 310 GS

Med tanke på att nya G 310 RR får mer omfattande karosseri och ytterligare finare funktioner, är det säkert att säga att den kommer att ha en högre premie över G 310 R och G 310 GS . Medan G 310 R kostar mellan $4,995 till $5,245, ger G 310 GS ett pris mellan $5,695 till $5,945. Jämfört med de två 312.2cc-erbjudandena från BMW ser nya G 310 RR snyggare ut och påstår sig ha en bättre utrustningslista. Instegssegmentet för helt rättvisade sportmotorcyklar har bara vuxit i storlek, och ankomsten av nya G 310 RR är ett lysande gott tecken att slå upp. Tuffa tider för KTM RC 390 och Yamaha R3? Svaret kommer med tiden!

Leave a Comment