Denna modifierade Royal Enfield Continental GT 650 är underbar och redo för racerbanan

Motorcyklar tillverkade av Royal Enfield har sin egen charm. De påminner oss om en mycket enklare tid då det var föraren som definierade hur motorcykeln körs, inte elektroniska förarhjälpmedel som dominerar körupplevelsen som i moderna sportcyklar. Medan de flesta motorcykeltillverkare i dag är ute efter en vacker specifikation, har Royal Enfield lyckats behålla retromotorcykelns tilltalande. Samtidigt har de dock jobbat hårt med att förbättra kvaliteten på motorcyklarna de tillverkar. Ta till exempel Royal Enfield Meteor 350, det är den billigaste cruisermotorcykeln du kan köpa i USA , men den kompromissar fortfarande inte med att få grunderna rätt. Resultatet av detta tillvägagångssätt är att Royal Enfield har fixat nästan alla tillförlitlighetsproblem som deras äldre motorcyklar, som Royal Enfield Bullet 500 , brukade ha. Den senaste tiden har Royal Enfield varit mån om att gå fort. De har till och med försökt sig på American Flat Track ganska framgångsrikt. En racerbana är dock inte där du förväntar dig att en Royal Enfield ska vara. Om du inte ser denna modifierade Royal Enfield Continental GT 650, kallad No. 55 GT 650 Production Racer.

Detta Royal Enfield ser ut som en del

Denna modifierade Royal Enfield kommer från Royale Motorcycles i Hamilton, Nya Zeeland, och byggdes för att presenteras vid Busted Knuckles Build Off-tävlingen. Detta arrangeras av Royal Enfield Australien & Nya Zeeland, och det är en specialbyggd cykeltävling. Men innan vi går in på motorcykelns tekniska detaljer måste vi bara ta ett steg tillbaka och suga in det hela. Nr 55 GT 650 Production Racer är underbar. Den största anledningen till att nr 55 GT 650 ser ut att gå fort även när den står still är att Royale Motorcycles såg till att geometrin på cykeln förblir sportig under hela modifieringsprocessen. Designinspirationen kommer från den mindre kända Royal Enfield Continental GT-R 650 som är racerversionen av Continental GT 650 modifierad av Royal Enfield själv. Dessa cyklar är tänkta att vara en del av racingserien i ett fabrikat som genomförs av Royal Enfield i Indien, kallad Royal Enfield Continental GT Cup. Men medan Royal Enfields version av den modifierade Continental GT 650 tar retroracervägen, bestämde sig Royale Motorcycles för att göra allt för att få sin version av den tävlingsfärdiga Continental GT 650 att se ut som en modern racerbil. Och vilket fantastiskt jobb de har gjort. Denna maskin som vilar på ett par hagestativ känns rätt.

Skönheten är huddjup

No. 55 GT 650 Production Racer är inte bara tänkt att se ut som en snabb motorcykel utan är också tänkt att gå som en. Och för att göra det har det gjorts flera förändringar på motorcykeln. Den levereras skodd med Pirelli Diablo SuperCorsa-däck på 17-tumshjulen fram och bak, vilket innebär att du inte bara kan köra motorcykeln med dessa däck på racerbanan, utan också kan åka till banan och tillbaka när du är klar. Motorcykelns kompletta framände har tagits från den ikoniska Triumph Daytona, inklusive de främre bromsrotorerna och den fullt justerbara framhjulsupphängningen. Baktill är mono-dämparen från Ohlins fullt justerbar också. Lägg till det faktum att cykeln kommer med baktillsatta fotpinnar, som också kan justeras, så har du en motorcykel som kan anpassas för i stort sett alla förare i världen, för vilken racerbana de vill åka på. Bromsarbetet utförs av kapabla Nissin-ok och motorcykeln lånar även en aluminiumsvingarm från en Honda. Underramen på motorcykeln har också modifierats. Det finns ett anpassat friflödesluftintag och avgassystem monterat på cykeln för att få den att andas fritt också.

Retro Möte Modernt är spännande

Inte konstigt att No. 55 GT 650 Production Racer vann Royal Enfield Australia & New Zealands Busted Knuckle Build Off 2022-utmaning. Och det faktum att även med en så fokuserad avsikt bakom konstruktionen, att motorn lämnades orörd talar mycket om hur långt Royal Enfield motorcyklar har kommit när det gäller tillförlitlighet och mångsidigheten som de erbjuder. Det påminner oss än en gång om att motorcyklarna som byggts av Royal Enfield på den tvåcylindriga 650 – Continental GT 650 och Interceptor 650 , är några av de mest prisvärda motorcyklarna du kan köpa. Och med detta motorcykelmöte med retrotema tar en modern sportcykelmetod tillbaka formeln som vi har älskat i årtionden – en prisvärd tvåcylindrig mellanviktssportcykel!

Leave a Comment