Här är Harley-Davidson-motorcyklarna som körs av Captain America

Av alla motorcyklar i världen kanske kameran älskar Harleys bäst. Det ikoniska Milwaukee-baserade varumärket har vunnit filmälskares hjärtan sedan så tidigt som 1969 när “Captain America” ​​Harley-Davidson som kördes av Peter Fonda i Easy Rider blev en omedelbar kulturell symbol för laglös frihet och kärlek till den öppna vägen. Denna nu legendariska skräddarsydda cykel , med sin distinkta långa, vinklade front och stjärn-spangle-bannermålning – allt handjusterat av designern Clifford “Soney” Vaughs och byggaren Ben Hardy – “gjorde mer för att popularisera choppers runt om i världen än någon annan annan film eller någon annan motorcykel”, som Paul d’Orleans sa till NPR, författare till The Chopper: The Real Story .

Varför döptes den till “Captain America”? Seriefans vet varför: namnet är en nick till Marvel-superhjältens egen historiska släktskap med Harleys. Ända sedan han började dyka upp i tryck 1941, när den första Captain America-serien publicerades under patriotismens zenit fram till andra världskriget, har den krigsvinnande supersoldaten föredragit att köra en Harley-Davidson-motorcykel. Det finns förmodligen ingen annan fiktiv karaktär som är närmare identifierad med varumärket.

För detta ändamål, så snart Marvel började spela in sin nya cykel av Captain America-filmer under det senaste decenniet, har Harley varit mer än bara med på resan och tillverkat skräddarsydda och ibland helt nya motorcyklar för Captain America och hans kolleger (och nemeses!) för att åka med i var och en av de tre filmerna som släppts hittills (för att inte tala om de flera relaterade Avengers-filmerna ). Harleys rika filmtradition har alltså levt vidare under de senaste åren, dess glänsande tvåhjuliga hästar idoliserade av Marvel-galningar på biografer över hela världen. Med sammanfogningen av två amerikanska ikoner på duken – Harley-Davidson och Captain America – här är en titt på alla cyklar som dök upp i superhjältens Marvel-filmer.

Captain Americas 1942 Harley-Davidson WLA “Liberator”

Captain America: The First Avenger , som släpptes 2011 som den första i en serie Captain America-filmer, åker supersoldaten på den berömda Harley-Davidson WLA-motorcykeln från 1942, kanske mest känd som “Liberator”, det husdjursnamn som ges till den tåliga arbetshästen av militärer under andra världskriget. Efter att USA gick in i kriget 1941 producerade Harley-Davidson mer än 88 000 av dessa krigare under striden. Vissa soldater hävdade till och med att det var “motorcykeln som vann kriget”, och “Liberator” blev enormt populär bland civila under fredstiden som följde. Det var då bara passande att Captain American skulle åka och köra detta historiska fordon – det fanns bara ett problem: att faktiskt få en som var i tillräckligt bra form för att filma. Det var där Harley-Davidson kom in: som tillverkaren förklarade i ett nummer 2011 av sin Hog – tidning, istället för att använda ett vintageexempel, tog Motor Company retrostilen Softail Cross Bones och reverse-konstruerade den samtida motorcykeln för att se ut exakt som en “Liberator” från 1942 med en blandning av faktiska WLA motorcykeldelar samt specialtillbehör. Restaureringsexperter skapade fyra av dessa speciella cyklar för filmning, varav en tillfälligt visades på Harley-Davidson Museum i Milwaukee den sommaren filmen kom ut.

Captain Americas 2012 Harley-Davidson Softail Slim

I 2012 års The Avengers antog Captain America dock en avgjort mer modern åktur, även om en som formellt fortfarande påminde om utseendet och känslan av en legendarisk krigsbobber. I den filmen, i sin “personliga tid” (det vill säga när han inte är på ett uppdrag), kan superhjälten ses köra på en svart 2012 Harley-Davidson Softail Slim-motorcykel . Även om cykelns avskalade retro-look-stil på ett subtilt sätt kan framkalla den tidigare WLA “Liberator”-turen ett år tidigare, kom denna speciella Harley-motorcykel med några mycket moderna, mycket 2012 funktioner, inklusive en bränsleinsprutad motor och hydrauliska ventillyftare .

Captain America’s 2013 Harley-Davidson Street 750

Strax därefter, 2014, skulle Captain America se sin motorcykel uppgraderas ännu en gång: i det årets Captain America: The Winter Soldier visas skådespelaren Chris Evans när han zoomar in på en ny Harley-Davidson Street 750, som introducerades på Milan Motorcycle Show 2013 bara en vecka innan den flammade in i mainstream-medvetandet i trailers för den då kommande filmen. Harley’s Street 750 designades speciellt för smidighet i stadsmiljön, vilket gör den till den perfekta motorcykeln för Captain America att köra medan han kämpar mot sina fiender mitt i stadens centrum. Street 750 var en av Harley-Davidsons första motorcyklar att använda sin nya bränsleinsprutade, vätskekylda “Revolution X”-plattform. Designmässigt är det också en hörnsten i Harleys “Dark Custom”-sortiment, en flotta av motorcyklar som är speciellt designade för att tilltala yngre, mer edger förare.

Leave a Comment