Här är varför du bör vänta på BMW G 310 RR

Bland så många typer av motorcyklar som finns tillgängliga idag, är charmen och lockelsen hos en helt rättvisad sportcykel oöverträffad. Och när det kommer till sportcyklar ligger BMW i stort sett högst upp i näringskedjan. De är kända för att göra den ikoniska BMW S 1000 RR som utan tvekan kan krediteras för att vara fadern till moderna supercyklar. När den kom ut 2009 var motorcykeln i en egen liga, vare sig det gäller varvtider eller specifikationer på papper. Medan erfarna förare skulle älska att kasta ett ben över BMW S 1000 RR, de som är nya i motorcyklarnas värld behöver något mindre, något lite lättare att lära sig och anpassa sig till. Visst, BMW gör redan den mer förnuftiga versionen av S 1000 RR, kallad S 1000 R, kom ihåg att vi pratar om de som är nya inom sportcyklar. Och även den relativt skonsamma S 1000 R är ett odjur av en motorcykel .

Länge, om du var en sådan förare som fortfarande höll på att lära sig uppför sportcykelstegen och ville äga en BMW-motorcykel, då hade du ingen tur. Även om vi går hela vägen tillbaka till 2009 när deras S 1000 RR kom ut, sedan dess till nu, har den tyska biltillverkaren inte haft en sportcykel med mindre kapacitet till försäljning. Men allt det kommer att förändras när BMW arbetar för att lansera en sportcykel på ingångsnivå som heter BMW G 310 RR, och vi kan inte hålla oss lugna . Så även om det fortfarande är ett tag innan BMW tar med sin nya G 310 RR till våra kuster, berättar vi varför du ska vänta på det.

BMW G 310 RR kunde träffa rätt ackord

BMW är inte främmande för att sätta riktmärken i det segment som deras motorcyklar tävlar i. När det kommer till äventyrsmotorcyklar är BMW R 1250 GS en av de bästa motorcyklarna du kan köpa. När det kommer till touringvärlden så är BMW R 1250 RT den man ska köpa, vill man ha en ordentlig cruiser så gör BMW kanske den bästa i form av R 18, och slutligen har S 1000 RR varit cykeln att slå för andra biltillverkare i över ett decennium nu. Du förstår idén. BMW vet hur man gör en motorcykel. Och det är denna erfarenhet och kunskap som de kommer att tillföra sin sportcykel på nybörjarnivå, G 310 RR. Eftersom den kommer att bära BMW-märket på den kommer cykeln också att ha några seriösa skryträttigheter! Och även om vi lägger allt det åt sidan, så tillverkar BMW några av de bäst trimmade, tekniskt laddade motorcyklarna i världen och om de helt enkelt följer samma tillvägagångssätt med denna nya motorcykel, då kan du vara säker på att G 310 RR kommer att dra strängarna till ditt hjärta.

BMW och TVS har redan tillverkat flera motorcyklar tillsammans

BMW G 310 RR är baserad på en motorcykel som redan tillverkas och säljs i Indien av TVS Motor Company. Den motorcykeln kallas för TVS Apache RR 310 och var ett resultat av samarbetet mellan TVS Motor Company och BMW som, förutom Apache RR 310, också har resulterat i motorcyklar som BMW G 310 R och BMW G 310 GS. Båda dessa motorcyklar fungerar som ingångspunkten till BMW:s “R”-serie av roadstermotorcyklar och “GS”-serien av äventyrsmotorcyklar. Nya BMW G 310 RR kommer att placeras som instegsmodellen i “RR”-serien av sportcyklar som för närvarande inkluderar BMW S 1000 RR och M 1000 RR. När det gäller vad som kan förväntas av den kommande BMW:n kommer den att ha nästan identiska specifikationer jämfört med Apache RR 310. Detta innebär att BMW G 310 RR kan komma med en Trellis-ram, rebound-justerbar monoshock bak, dubbla LED-strålkastare, clip-on styre, LED-baklyktor och LED-blinkers, 300 mm främre skivbromsar med ABS även för den bakre 240 mm skivbromsen, ett digitalt instrumentkluster med smartphone-anslutning via Bluetooth och tre körlägen.

BMW kan erbjuda den nya cykeln i en variant med högre specifikationer som kan komma med fullt justerbara upp och ner KYB-gafflar. Teasers bekräftar att BMW kommer med en 312.2cc, vätskekyld, encylindrig motor som ger 34 hästkrafter och 20 pund-fots vridmoment. Motorcykeln, om den förblir identisk med TVS Apache, kommer att väga in på 383 pund. BMW G 310 RR har helt klart förutsättningarna för en fantastisk sportcykel. Och med tanke på att den kombinerar kunskapen om BMW och produktionseffektivitet och expertis från Indiens TVS Motor Company, verkar motorcykeln redan vara ett imponerande paket. Motorcykeln lanseras i Indien den 15 juli. Så om du funderar på att skaffa en sportcykel med liten kapacitet, så föreslår vi att du väntar på att BMW tar ut G 310 RR till vår marknad.

Leave a Comment