Kawasaki Elektrode elcykel får oss att önska att vi vore barn igen

Elektrifiering bland motorcyklar är inte lika smidigt som fyrhjulingar. Men vi har sett många nya och äldre biltillverkare försöka sig på att tillverka elektriska tvåhjulingar. Zero Motorcycles är ett namn som står högt med sitt imponerande avancerade utbud av elektriska motorcyklar. De kallas med rätta för motorcykelvärldens Tesla . Men å andra sidan såg vi också Harley-Davidson försöka bryta normen med LiveWire elmotorcykel och misslyckas. Motorcyklar är på en tunn väg för den “elektriska revolutionen” att åka på eftersom överkomlighet spelar en avgörande roll här. Japanerna känner till detta bättre och har gått samman för att skapa en hållbar helt elektrisk framtid med sitt Gachaco-initiativ . Även om detta för närvarande är begränsat till öster, har Kawasaki vidtagit en individuell åtgärd för att ge oss en smak av elbilar.

Men det är inte riktigt vad vi förväntade oss. 2023 Kawasaki Elektrode är den japanska cykeltillverkarens första helelektriska erbjudande. Men det är strikt för barnen. Detta är en helelektrisk balanscykel som kommer med föräldrakontroll och som kan köras på och utanför vägarna. Byggnaden är liten men robust och ser supercool ut i Kawasaki “Team Green” nyansen. Även om detta kanske inte är banbrytande teknik, tar Kawasaki den säkrare vägen till elektrifiering. Låt oss bara säga att barn nuförtiden har mycket mer tur än vuxna. Ett annat exempel på detta är med Tesla Cyberquad for Kids som redan är slutsåld! Antar att vuxna måste bygga upp mycket av sitt tålamod. 2023 Kawasaki Elektrode är en elektrisk balanscykel för barn under åtta år.

Kawasaki Elektrode kan göra hastigheter upp till 12,6 Mph

Elektroden kan vara liten, men den är inte på något sätt långsam (ur ett barns perspektiv!). Denna lilla gröna har ett 5,1 Ah Li-Ion-batteri som driver bakhjulet via en direktnavsmotor. Det finns tre strömlägen som erbjuds. Lågläget begränsar hastigheten till 4,8 mph, mellanläget ökar den till 7,2 mph och högläget släpper lös allt för en topphastighet på 12,6 mph. Elektroden är en robust balanscykel byggd av aluminium. Batteripaketet är smart gömt i mittramen vilket också tar bort från att cykeln ser ful ut. Den saknar en fjädringsenhet, men gafflarna är gjorda av stål för ökad hållbarhet i intensiva körsituationer. Den får 16-tums gjutna aluminiumfälgar inlindade i knöliga Duro-däck. Denna inställning hjälper barn med självförtroende även utanför vägarna.

Denna cykel kommer med en enkel 160 mm skiva kopplad till en mekaniskt aktiverad bromsok på det bakre drivhjulet. Batteripaketet på 250 W är bra för en 150+ minuter lång eller cirka 9 miles av rolig tid för barnen. Det översätts till cirka 2,5 timmars körtid med medelstora barn. Intressant nog tar batteriet också cirka 2,5 timmar att safta upp via ett vanligt 110V hemuttag. Kawasaki tillhandahåller en kabel för att ladda från ett vanligt uttag. Batteripaketet kan dock inte bytas ut. Kawa garanterar en hälsosam körtid på cirka 500 laddningscykler, varefter paketet skulle förlora cirka 20 procent av sin ursprungliga kapacitet. Detta är inte en bummer förutsatt att det är roligt och hållbart.

Kawasaki Elektrode Visual Appeal: Team Green Goes Tiny Here

Oavsett hur liten den blir, kommer en Kawasaki alltid att se cool ut i den ikoniska Team Green-nyansen. Och Elektroden stoltserar med en tvåfärgad grön-svart nyans här som vi gräver. “Kawasaki” är skrivet stort och djärvt, om du överhuvudtaget saknar att lägga märke till det gröna först! De knöliga däcken bidrar till en robust överklagande. Ergonomi är väl sorterad för denna 99-pund gröna cykel. Elektroden är bekväm för barn som är 37 till 55 tum långa. Detta är möjligt med ett säte som kan justeras för att gå 16,1 tum i sin lägsta inställning och så högt som 21,5 tum över marken vid sin högsta inställning. Styret kan också justeras eller bytas mot ett mer lämpligt enligt förarens krav. Och om vi ändrar saker och ting rätt kan du och jag också åka på den. (Kom igen! Vi vet att du verkligen vill ha den här roliga maskinen.)

Föräldraskydd gör denna utilitarcykel säker för barn

Kawasaki har kombinerat denna roliga lilla elcykel med höjda skyddsnivåer också, med tillstånd av föräldrar. Strömlägena är lösenordsskyddade och ändras endast när de står stilla. Föräldrar kan hålla koll på sina barns säkerhet på detta sätt. Dessutom, om du glömde att stänga av elektroden kommer systemet automatiskt att stängas av efter 10 minuters icke-användning. Att slå på den igen skulle kräva lösenordet igen. 2023 Kawasaki Elektrode kostar 1 099 $ och är ett fantastiskt roligt-till-pris-förhållande. Denna elektriska balanscykel finns redan listad på Kawasakis hemsida, men det finns inga nyheter om när den kommer att finnas tillgänglig hos återförsäljare. Vi hoppas att barnen ska njuta av sin lilla elaka gröna maskin i slutet av detta år.

Leave a Comment