Nimbus Tiny EV Prototype är en modern motorcykel med tak

När försäljningen av elcyklar fortsätter att öka är nyare cyklar en konstant syn eftersom fler företag utforskar detta elbilssegment . Dessa cyklar annonseras som “mikromobilitet”, vilket betyder att de, precis som motorcyklar, tillåter användare att enkelt resa på de mest överbelastade stadsvägarna. Dessutom gör bytet av en gasdriven motor mot en elmotor e-cyklarna mer effektiva. Och dagens stigande bränslepriser är skäl nog att ta bort de bensindrivna motsvarigheterna. Även ur en “rädda planeten”-synpunkt är elcyklar bättre för miljön. Den enda utmaningen för cyklar är att det blir mycket svårt att resa på motorcyklar under regnperioden. Det är i ett sådant sammanhang som Nimbus, ett amerikanskt elbilsföretag, kom på en lösning: att lägga till ett tak. Den Michigan-baserade EV-starten har lanserat en prototypfordon kallad ” Nimbus One” , en miljövänlig motorcykel som syftar till att erbjuda ägare ett nytt sätt att resa runt i staden.

Nimbus One ger det bästa från både bil- och motorcykelvärlden

Nimbus One är utan tvekan en av de mest unika elcyklarna på marknaden just nu, med en futuristisk form och snygga dörrar som öppnas för att avslöja en mer exceptionell interiör. Med en längd på 91 tum och 34 tum i bredd är e-cykeln cirka tre till fem gånger mindre än en kompakt bil, vilket möjliggör bättre parkeringsutrymme och mindre trånga promenader runt staden. Nimbus Ones kaross är tillverkad av höghållfast stål med ett termoplastiskt skal, vilket ger fordonet en tjänstevikt på 375 kg. Den amerikanska marknaden klassificerar Nimbus One som autocykel, vilket betyder att, mellan bilar och motorcyklar, ger Nimbus One det bästa av två världar. Det trehjuliga elfordonet erbjuder komforten och nöjet som en motorcykel samtidigt som det ger säkerheten för en mindre bil. Tack vare sin trehjulskonfiguration och säkerhetsfunktioner kan Nimbus One köras med vanligt körkort och utan hjälm. Nimbus one EV styrs som en bil, med ratt, broms och gaspedaler.

Nimbus One ger en anständig räckvidd

Som publicerat är Nimbus One exklusivt byggd för stadsresor. Enligt företaget är elbilen utrustad med ett batteri på 9 kWh, vilket ger den en maximal körräckvidd på 93 mil. Tack och lov, men med det här utbudet, särskilt i staden, kanske du kör motorcykeln några dagar innan du behöver ladda. På tal om det, dess batteri laddas på 1,2 timmar på en nivå 2-laddare och 5,4 timmar på hemström. Och precis som nutida elcyklar har Nimbus One ett löstagbart batteri, så den har fördelen att den kan laddas även när du tar hem den, enligt Nong, från Nimbus.

Nimbus One får en enkel interiör

Nimbus One har en minimalistisk interiör som ger föraren ett anständigt kabinutrymme, med 38,6 tum höjd och 28,5 tum axelutrymme. Det finns också utrymme bakom förarsätet för att rymma ytterligare en passagerare eller lagra saker som matvaror. Dess interiör inkluderar önskvärda funktioner som en display, ett snabbladdningssystem för telefonen, Bluetooth-anslutna högtalare, elfönsterhissar, en värmefunktion och valfri klimatkontroll. Utöver detta har EV intressanta säkerhetsfunktioner, som ett frontkollisionsvarningssystem och frontalkrockkuddar. Nong sa också att baksätet kommer att ha ISOFIX-punkter för barnstolar, sa Nong till TechCrunch . Enligt märket kan ytterligare funktioner skickas till fordonet med uppdateringar via luften, vilket innebär att fordonets teknik och säkerhet kommer att utvecklas på lång sikt.

Nimbus One är effektivitet när den är som bäst

Nimbus One utlovar en utmärkt körförmåga, lättviktskonstruktion, anständig acceleration och dragkontroll. I genomsnitt kan Nimbus accelerera från noll till 30 mph på cirka 3 sekunder, vilket placerar den över de flesta motsvarigheter på marknaden. Nimbus One har en stadseffektivitet på 370 MPGe. Toppfarten är bara 80 km/h, vilket gör den perfekt för stadskörning. Vid svängar lutar Nimbus One – som på en motorcykel. Allt detta regleras av Nimbus Balance – en funktion som håller fordonet automatiskt centrerat och balanserat. Dessutom innebär mindre tillverkningsmaterial mindre föroreningar under produktionen, vilket gör bilen grönare varje steg på vägen.

Prissättning, förbeställning och releasedatum

Enligt varumärket började förbeställningar av Nimbus One i början av juni, kostade cirka 100 $, och testkörningar kommer att vara tillgängliga för konsumenter inom en månad. Det kostar runt 9 980 dollar att köpa Nimbus One, men företaget planerar att förse bilen med en månadsservice på 200 dollar. Nimbus förväntar sig att de första leveranserna av sina förbeställningsenheter kommer under tredje kvartalet 2023, men företaget har ännu inte valt lanseringsstad. Enligt Nong är målet att tillhandahålla Nimbus One strategiskt från en stad till en annan, så att de kan sätta upp de eftermarknadstjänster som behövs i varje stad.

Leave a Comment