Tesla Cybertruck är en av de mest omtalade bilarna som presenterats under de senaste tio åren. Och det med rätta, då den inte följer det konventionella formspråket för de bilar som lanseras nu för tiden. Dessutom är det en pick-up som inte bara ser olik alla andra pick-up truckar som du kan köpa, men vid tidpunkten för avtäckningen lovade den prestanda som du kan förvänta dig av en sportbil. Tesla Cybertruck ger ett nytt tillvägagångssätt till inte bara pickup-bilar utan bilar som helhet. Och nu har det förhållningssättet tagits över till motorcyklarnas värld i form av Tesla Model M – en motorcykel inspirerad av Cybertrucken.

Den Cybertruck-inspirerade modellen M ser rakt ut ur Tron

Kommer du ihåg Tron-filmerna? Även om de är kända för att tänja på gränserna för filmskapande genom att använda den senaste tillgängliga tekniken, är de också kända för motorcyklarna som finns i dem. En av de största designdragningarna var hur hjulen på cykeln såg ut. Och motorcykeln som designern Victor Rodriguez Gomez föreställer sig fångar det utseendet och förenar det med andan i Tesla Cybertruck. Victor kallar motorcykeln för Tesla Model M och motorcykeln kommer med de ekerfria ihåliga hjulen som ger den det futuristiska utseendet. Motorcykelns hållning liknar det du ser på en typisk café-racer -motorcykel. Detta skulle till exempel inkludera motorcyklar som de som Husqvarna utmärker sig på att tillverka , som Husqvarna 701 Vitplien.

Till den Tron-liknande känslan bidrar den invecklade ljussättningen som motorcykeln kommer med. Vi kommer till och med säga att Model M ser ännu bättre ut än cyklarna vi såg i Tron eftersom den ser mycket mer realistisk ut. Motorcykelns sportiga men ändå muskulösa hållning accentueras av den lilla strålkastargruppen och den stubbiga bakdelen eftersom cykeln är ensitsig. Framgafflarna är dolda medan den bakre monodämparen syns i all sin prakt. Swingarmen ser ganska lång ut i renderingarna och om detta skulle göras till verklighet skulle en så lång svingarm ge den stor stabilitet samtidigt som all den elektriska kraften sänks till marken.

När du jämför längden på motorcykeln med avståndet mellan strålkastarna och bakljusen, kommer du att inse hur sträckt motorcykeln är. Det här är faktiskt stor uppmärksamhet på detaljer eftersom det här är samma hållning som dragtrimmade motorcyklar har. De har så mycket kraft och vridmoment att det behövs en lång svingarm för att förhindra att motorcykeln gör okontrollerbara wheelies. En annan stor uppmärksamhet på detaljer kan ses i form av “fenorna” på baksidan av där motorn skulle vara i en konventionell motorcykel. Eftersom denna är baserad på Tesla Cybertruck , och eftersom den inte har något avgassystem, är det helt klart en elmotorcykel. Och om den skulle överträffa sina konkurrenter, ungefär som Tesla Model S Plaid , kommer den att behöva avleda mycket värme från batteriet och motorerna och “fenorna” skulle hjälpa den att göra det.

Tesla Model M är mer än den ser ut

Den stora uppmärksamheten på detaljer och kreativiteten hos designern bär på några ganska uppfinningsrika koncept. Model M kommer med utfällbart styre som, när det inte behövs, snyggt fälls in i cykelns kropp. Vad som också är väldigt imponerande är att cykeln har föreställts med justerbara fotpinnar som rör sig fram och bak horisontellt. Om detta kombineras med styret som kan ändra sin position också, så har du en motorcykel som aktivt kan ändra sin förartriangel. Det är detta som avgör förarens körställning och hur de interagerar med cykeln. När den skjuts bakåt kommer cykeln att ha en sportig körställning och när fotpinnarna trycks mot framhjulet skulle föraren ha en cruiserliknande körställning. Men cykelns design går verkligen långt in i framtiden med instrumentklustret och det infällbara stödet – båda verkar lite för långsökta och orimligt innovativa. Det ser bra ut om jag ska vara ärlig. Tesla Cybertruck visade världen att bilar kan tänkas annorlunda med modern teknik och Tesla Model M, om än en rendering, gör detsamma när det kommer till motorcyklarnas värld.