Varför BMW G 310 RR är en av de bästa cyklarna för nybörjare

Det har nu gått sju år sedan det gick rykten om att BMW Motorrad skulle rulla ut en vältränad kvartsliters sportcykel baserad på BMW G 310 R. Den utvecklades trots allt i samarbete med den indiska tvåhjulstillverkaren TVS Motor Company och de har sina egna i form av TVS Apache RR 310 . Så varför skulle inte det tyska märket också bygga en? En ny teaserbild bekräftar att det finns en mycket mer snygg version av Apache på gång. Detta kan vara ett utmärkt köpbeslut för nya ryttare. Men kommer den kommande BMW G 310 RR till USA? Koppla ihop prickarna och svaret är varför inte. BMW India har redan öppnat bokningar för RR och en formell lansering kommer nästa månad. Det verkar osannolikt att G 310 RR kommer att vara en modell endast för Indien eftersom de mekaniska komponenterna enligt uppgift har godkänts för försäljning på internationella marknader inklusive USA.

BMW G 310 RR: Allt du behöver veta

Så här är det. Allt är relaterat. Syskonen 310 är en gemensam utveckling mellan BMW Motorrad och TVS. G 310 R, G 310 GS och Apache RR 310 använder alla samma motor och Apache är också baserad på G 310 R:s chassi. Plus, med tanke på silhuetten som avslöjas i teaserbilden, kommer BMW G 310 RR till stor del att vara en Apache med BMW-märken och BMW M racingfärger. Karossen och stylingen i den skuggiga bilden liknar Apache. Den rörformade stålramen, upphängningen och ByBre-bromsarna verkar också identiska. Ingen överraskning där eftersom BMW G 310-serien och Apache alla rullar ut från samma produktionslinjer.

BMW G 310 RR: Vad du kan förvänta dig

En annan aspekt som kommer att förbli identisk är motorn. Det finns än så länge inga detaljer om specifikationerna för G 310 RR, men vi kan få en aning om vad G 310 R och Apache RR 310 levererar. G 310 R hävdar 33,5 hk vid 9 700 rpm och 20 pund-fots vridmoment vid 7 700 rpm, med en toppfart på 99 mph. I Urban och Rain-lägena sjunker dessa siffror till 25,5 hk och 18,4 pund-fots vridmoment och en sänkt toppfart på 77 mph. Cykeln hävdar 0-62 mph sprinttid på 7,2 sekunder och 0-30 mph på bara lite över två sekunder. Hittills är det inte uppenbart att prestandasiffrorna på G 310 RR kommer att vara annorlunda.

BMW G 310 RR kommer att ha en premiumprislapp jämfört med sin TVS-kusin och även sin streetfighter-bror G 310 R. Med tanke på detta faktum kommer BMW Motorrad sannolikt att introducera den med fullt justerbar fjädring som rullades ut för Apache RR 310 också. Medan TVS har det som ett alternativ, kan Beemer komma med fjädring som är justerbar för förspänning och retur som lagermontering. Vi får vänta och se om dessa kommer att vara KYB som TVS eller kanske Ohlins, men det skulle skjuta upp priset högre. KYB-fjädringen på TVS erbjuder 25 klick med rebound och dämpning, tillsammans med en åttastegs förspänningsjustering. Den bakre stötdämparen är också justerbar. Och allt som behövs för att göra dessa justeringar i en platt skruvmejsel och en skiftnyckel.

BMW G 310 RR: Ska du köpa en?

BMW:s fokusmarknad för G 310 RR kommer att vara Indien där sportmotorcyklar med små slagvolymer har kommit att bli otroligt populära på sistone. Men det skulle kunna fånga yngre köpare på motorcykelmarknader som den i USA eftersom det presenterar sitt fall för att vara en av de bästa nybörjarcyklar man kan köpa för pengar . Baserat på hanteringen och prestandan som Apache RR 310 levererar är det lätt att rekommendera G 310 RR till yngre förare eller till förstagångsköpare av motorcyklar. Fjädringen på G 310 R och en liknande på Apache erbjuder en härlig åkupplevelse genom vändningar. Och med tillägget av justerbara gafflar och bakre stötdämpare har Apache RR 310 också blivit en fantastisk banleksak.

Dessutom levererar den encylindriga motorn tillräckligt med kraft för att hålla en spänstig gasrespons även när den har en förare i baksätet , men kraftsiffrorna är hanterbara för någon som är väldigt ny på motorcykel. Både G 310 R och Apache RR 310 har haft sin beskärda del av problem genom åren, men mycket av det har åtgärdats och strukits ut. Till exempel bättre bromsning, tillägget av en sliskkoppling och även den fullt justerbara fjädringen på RR 310. G 310 RR kommer att födas in i en era då syskonen 310 redan är utan dessa fel. Den kommer att ha Bluetooth-anslutning för navigering och telefonvarningar, något som talar till den yngre generationen. Dessutom är designen och stylingen väldigt sportig, modern och storcykelliknande, något annat som skulle tilltala även en tonåring.

Leave a Comment