10 saker som alla blivande motorcyklister borde veta om Honda Grom

Små deplacementcyklar bevisar att du inte behöver överdrivna kuber för att ha mycket roligt. Medan de flesta under en halvliters motorcyklar är inriktade på nybörjare , kan erfarna förare också njuta av att ta dem till banan, carving canyons i höga hastigheter eller pendla stadsvägarna på dessa cyklar. Till exempel den fyrcylindriga Ninja ZX-25R som Kawasaki introducerade för att krydda den förmodligen trista nybörjarcykelmarknaden, och många erfarna ryttare kommer att njuta av den på banan. När det gäller nöjesfaktorn levererar små cc-cyklar i spader, oavsett din skicklighetsnivå. Honda har ett rikt utbud av cyklar med små deplacement och är utan tvekan den bästa i detta segment. Det finns en liten Honda för att möta nästan alla förares behov, från de klassiska och diminutiva Monkey-minicyklarna till de nuvarande alternativen som Honda Navi, Trail 125, CRF 125F och Super Cub C125. Men i popularitet är det få som kan mäta sig med Honda Grom. Om du beundrar supercyklar kanske Honda Grom inte fångar ditt öga, vilket är synd eftersom den lilla Hondan erbjuder massor i ett litet, prisvärt paket. Här är tio saker som alla blivande motorcyklister borde veta om Honda Grom.

10Billig prissättning

Om du är en nybörjarryttare på marknaden för en fyndcykel som inte offrar det roliga, då kan Honda Grom vara cykeln för dig. Det börjar på $3 499 för standardtrimmet och $300 extra för ABS-versionen, vilket gör den till en av de billigaste nya motorcyklarna. Begagnade första generationens Honda Grom-cyklar är ännu mer uppnåeliga, för så lite som $2 500. Inte illa för en cykel som kommer att få ett leende på läpparna mer än något annat på marknaden.

9Särskilt hög bränsleekonomi

Bränsleekonomin spelar en viktig roll för ett fordons attraktionskraft, med stigande bränslepriser och hög respekt för att skydda miljön. Det är därför motorcykelförare snabbt tar till sig de nya elmotorcyklarna som kommer ut på marknaden. Men några gasdrivna motorcyklar som Honda Grom har avsevärt hög bränsleekonomi. Honda Groms bränsleekonomi på 134 mpg är lika hög som du kommer att få från vilken motorcykel som helst på marknaden och är en del av överklagandet som gör cykeln så framgångsrik. Med en 1,5-liters tank kan du förvänta dig att trycka närmare 200 mil med varje påfyllning.

8Pålitlig och lätt att underhålla

Grom kommer med Hondas obestridda tillförlitlighet, och den verkar aldrig gå sönder. Med den uppdaterade 125cc-motorn kommer Grom att hålla längre än andra cyklar i instegsklassen. Eftersom den har låga varvtal utsätts motorn för mindre slitage än andra högvarvsmaskiner. Som de flesta luftkylda och bränsleinsprutade motorcyklar är Grom också lätt att underhålla. Även om den har ett kortare ventilspelsintervall än andra cyklar, är uppgiften lätt att utföra. Den kommer också med ett hälsosamt utrymme för anpassning och hälsosamt eftermarknadsstöd.

7Inte din enda cykel

Med alla övertygande skäl att köpa Honda Grom är den inte lämplig som den enda cykeln du bör äga eftersom den har betydande begränsningar. Kanske som en andra eller till och med tredje åktur. Ja, du kommer att svänga som en MotoGP-förare i chikanen, men du kommer inte att kunna tävla med vänner på större cyklar. Dessutom, även om den kommer med ett säte, är den inte tillräckligt bekväm, så du kommer definitivt inte att ta en roadtrip med din bättre hälft. Om det är din enda åktur kan begränsningarna lätt uppväga den roliga faktorn, speciellt om du är bortom inlärningsfasen. Du måste fortfarande turnera och åka på motorvägarna och få den som en andra cykel, och mängden kul du kommer att ha borde inte vara laglig.

6Perfekt stadsmotorcykel

Honda Grom är en perfekt motorcykel för stadspendling . Den är superkompakt, lätt, ekonomisk, har en bra körställning och är bara så rolig att köra. Grom väger bara 225 pund, och sitthöjden är ganska låg på bara 30,1 tum. Du kommer inte ha några problem med att kasta runt den lilla pendlaren och klämma dig in mellan trafiken. Medan den har en begränsad topphastighet, sträcker sig de flesta stadsgators hastighetsgränser mellan 10 och 25 miles per timme, bara stiger till 35 mph i några få fall. Så länge du håller dig borta från A-vägarna kommer du att känna dig som hemma med Honda Grom.

5En huligan som inte drar till sig uppmärksamhet

Erfarna superhuliganer som Triumph Speed ​​Triple eller Ducati Streetfighter V4 kommer garanterat att dra till sig uppmärksamhet varje gång du kliver ut. Försök att bli utbränd eller dra hjul på stadens gator med din högljudda, kraftfulla cykel, och stora chanser är att poliser kommer att vara på ditt fall. Men Honda Grom är en annan typ av huligan. Många kommer att tycka att du ser löjlig ut på cykeln på grund av dess proportioner, och de kanske frågar om du cyklar på en barncykel. Men det kommer inte att komma mycket i vägen eftersom Grom ser harmlös ut med sina ringa proportioner och dyrbara estetik. Du kan göra det vildaste jippoet på gatan med Grom, och de flesta kommer inte ens att märka det.

4Långsamt men roligt

Honda Groms raka prestanda är underväldigande, med bara 9 hk som drivs av den 125 cc fyrtaktsmotorn och toppar med 56 mph. Men att fokusera på rak hastighet gör att du helt missar cykelns poäng. Grom kommer med en låg tyngdpunkt, platt säte och låga pinnar vilket resulterar i imponerande stabilitet. Dessutom är motorn perfekt balanserad, och för pendling i innerstaden är cykeln en absolut fröjd att köra i låga hastigheter.

3Inte säkert för motorvägen

Som vi har nämnt har Honda Grom en låg effekt, och den är låg koncentrerad, vilket gör att den kan nå 50 miles i timmen ganska snabbt på en plan yta. Att skala ytterligare till topphastigheten tar ett tag, och när du når den röda linjen på 8250rpm kan du känna att vridmomentet sjunker avsevärt. Med fordon som rör sig i 70 mph eller mer, kommer du verkligen inte att känna dig säker att ta Honda Grom till motorvägen. Men för att vara rättvis, var Grom inte byggd för sådana uppgifter.

2Okonventionellt cool

Grom-kulten har svept igenom sociala medier som en översvämning. Sök bara på en snabb hashtagg som #gromlife eller #gromarmy, så får du se hur roligt förare har på sina Grom-cyklar. De får en rejäl dos adrenalin från en liten motorcykel. Men precis som de mer kraftfulla huliganerna har Grom en rebellisk dragningskraft, vilket gör den okonventionellt cool. Det är inte riktigt en hipstercykel, men den erbjuder funkig japansk stil, och dess proportioner för barnleksaker kommer säkert att vända några huvuden.

1Perfekt nybörjarcykel

Vem som helst kommer utan tvekan att njuta av sin tid på Honda Grom. Men nybörjarcyklisterna kommer sannolikt att utveckla mer uppskattning för cykeln. Cykeln kommer med låg effekt, och precis som alla stora cyklar har den fyra växlar och en koppling, till skillnad från skotrarna med automatisk växellåda, vilket gör den perfekt att lära sig på. Honda Grom är inte alls skrämmande. Den är liten, lätt att köra, billig att köpa, försäkra, skatta och köra, alla kombinationer av en utmärkt nybörjarcykel.

Leave a Comment