BMW 310 RR Budget Sportcykel kommer och vi kan inte hålla oss lugna

När det kommer till motorcyklar är BMW kända för att tillverka några av de mest framstående maskinerna i sina respektive segment. När det kommer till en värld av äventyrsåkning är BMW R 1250 GS standardvalet även för de mest extrema åkarna, även om den åker över hela världen. Vill du ha en apex predator är BMW S 1000 RR i en klass för sig. När den kom ut 2009 omdefinierade den supercykeln. BMW S 1000 RR var så före sin tid att den i princip mobbad hela sportcykelsegmentet för att dra upp sina strumpor . Den gjordes lite mer vägvänlig i form av BMW S 1000 R . Men om vi tittar på alla motorcyklar tillverkade av BMW, så finns det en mindre G 310 GS tillgänglig för den terrängfokuserade ‘GS’-serien. Om vi ​​tittar på ‘R’-serien av gatu-nakna motorcyklar så finns det en mindre G 310 R som du kan köpa. ‘RR’-serien har dock inget erbjudande med liten kapacitet. Det finns bara den galna S 1000 RR och den väldigt galna M 1000 RR. Men allt kommer att förändras.

Äntligen kommer BMW 310 RR

BMW Motorrad India har släppt en teaser för sin kommande motorcykel som ger en titt på bakdelen av den kommande motorcykeln. Vi får se att den får en ganska tjusig LED-baklyktadesign och under den står bokstäverna ‘RR’. Men historien som den här bilden berättar är mycket större. Baklyktans design och hela bakdelen är identiska med en motorcykel som redan säljs i Indien. Den är gjord av ett företag som heter TVS Motor Company och motorcykeln de tillverkar med samma svansparti heter TVS Apache RR 310 på bilden längst upp.

BMW och TVS-samarbetet får det levitra gocce att hända

Det är inte första gången som BMW och TVS Motor Company, eller TVS kort sagt, går samman för att göra en motorcykel. TVS är baserat från staden Chennai i Tamil Nadu, Indien, och är den tredje största motorcykeltillverkaren i landet. De är kända för att tillverka motorcyklar med liten kapacitet som fokuserar på att vara sportigare än konkurrenterna. Företaget exporterar till över 60 länder och hade en omsättning på 2,6 miljarder dollar 2018-19. Du förstår, TVS är stort. På senare tid har dock TVS gjort en massiv push mot att göra större, snabbare cyklar. De skaffade till och med de ikoniska Norton-motorcyklarna och räddade dem utrotning. Och det är denna strävan att bli snabbare och bättre som resulterade i att TVS samarbetade med BMW i april 2013. Resultatet av detta partnerskap har blivit tre motorcyklar, varav två är BMW G 310 R och BMW G 310 GS – som båda tillverkas av TVS vid deras fabrik i Tamil Nadu och exporteras globalt. Och det här är punkten i den här historien där allt hänger ihop – den tredje motorcykeln som blev resultatet av detta partnerskap är TVS Apache RR 310.

Du kanske har märkt att vi har använt bilderna på TVS Apache RR 310 i den här historien och anledningen är enkel – det här är den nya BMW 310 RR. Med teasern, som visar exakt samma bakenhet som den på TVS RR 310, är ​​det nästan bekräftat att det kommer att vara samma motorcykel men med ett annat märke, och BMW:s signaturfärger. Och det är inte alls dåligt. TVS Apache RR 310 har visat sig vara en mycket potent motorcykel som ger en fantastisk körupplevelse i staden och kan vara rolig på racerbanan också. Apache kommer med Michelin Road 5-däck, rebound-justerbar mono-dämpare bak, en Trellis-ram, clip-on-styre, dubbla LED-strålkastare, 300 mm främre skivbromsar med ABS på den bakre 240 mm skivbromsen också, 3 körlägen, ett 5-tums digitalt instrumentkluster med smartphone-anslutning och kan väljas med fullt justerbara, upp och nedvända KYB-framgafflar. Den levereras med en 312,2 cc, vätskekyld, encylindrig motor som ger 34 hästkrafter och 20 pund-fots vridmoment och väger 383 pund.

Vi förväntar oss att nya BMW har identiska specifikationer och samma design också. Men med en annan färg och BMW-märket på. Det spännande är att vi redan vet att detta är en kapabel men ändå vänlig BMW som kommer. Och äntligen kommer den legendariska S 1000 RR att få en lillebror som folk nu kan lära sig om och anpassa sig till, innan de kliver upp till den stora ligan. Den 15 juli får vi se den nya BMW:n i all ära, och vi kan inte vänta!

Leave a Comment