Dessa är de sjukaste Factory Café Racers som pengar kan köpas

Vi är just nu smäller mitt i en enorm retrocykelfadja, och mitt i hjärtat av denna retrocykeldille är Café Racer. Varje tillverkare har sin syn på just den här designen, vilket är ganska konstigt med tanke på det faktum att när de faktiskt var en “grej” var de alla kraftigt modifierade motorcyklar . Nu kan du köpa dem så här direkt från fabriken. Vissa tillverkare tar “retro”-biten på allvar, andra har lagt en lite modern snurr på det, alla baser har täckts. Om du vill tävla mellan kaféerna är det här de bästa cyklarna för jobbet.

8Ducati Sport 1000

Den enda cykeln som för närvarande inte är till försäljning, är också utan tvekan den mest fantastiska . Det slog trenden med över ett decennium och betalade priset. Visserligen var Ducati typiskt överprissatt och det är den främsta anledningen till att den floppade så spektakulärt, men idag fungerar den som ett relativt fynd med tanke på dess status som en framtida klassiker.

7Kawasaki Z650RS

Ett märke som tar sitt utbud av retrocyklar på största allvar är Kawasaki, 650-plattformen är deras mest mångsidiga men hittar sin lämpligaste skepnad i form av RS. Kombinationen av en bekväm körställning, attraktivt pris, respektabel prestanda och ett otroligt utseende gör detta till ett av de bästa erbjudandena. Den kommer också med alla moderna bekvämligheter du kan förvänta dig av en helt ny motorcykel, till skillnad från några av de mer “autentiska” caféracers där ute.

6Triumph Thruxton RS

Triumph har tekniskt sett gjort caféracer-grejen längre än någon annan, och Thruxton-plattformen är nu ikonisk i sin egen rätt. Den klarade utmaningen med Ducati i början av 2000-talet och höll fast vid sin nisch tills kaféracers kom till den vanliga marknaden. Sedan dess har det blivit basen för dem som är villiga att spendera lite extra för den mest autentiska, kraftfullaste caféracern på marknaden.

5Royal Enfield Interceptor 650

Ingen gör budgetcyklar riktigt som Royal Enfield, 650 är deras bästa plattform hittills, och även om alla deras cyklar har en retrokänsla är interceptorn en riktig caféracer. Den ger respektabla 47 hästkrafter, vilket är mer än tillräckligt för den här delen av marknaden, med ett baspris på under $6 000 erbjuder den otroligt värde. Den möttes av strålande recensioner när den kom ut och har visat sig vara ganska pålitlig hittills också.

4Kawasaki W800 Café

Med Z650RS och Z900RS täcker de sina baser ganska bra, men det är båda moderna motorcyklar klädda som gamla caféracers, tänk om du vill ha något mer autentiskt? Om så är fallet har team green fortfarande dig täckt, W800 är en luftkyld maskin som ser ut och känns som om den har rest från 60-talet, tyvärr är den fortfarande prissatt som en ny cykel…

3Yamaha XSR700

Ingen motor är så mångsidig som Yamaha CP2, från sportcyklar till äventyrscyklar hittar du CP2 i bokstavligen alla typer av motorcyklar. Det roliga med det är att det faktiskt fungerar, varje gång. Om du är ute efter en modern caféracer är det mer eller mindre dödgång mellan denna och Z650RS, de erbjuder båda ett häpnadsväckande värde, men Yamaha har Kawa slickad när det gäller kraftleverans. Det är bara roligare att åka

2Triumph Street Twin

Mellan detta och Thruxton kan det kännas som att det är från stenåldern, men det gör det tekniskt sett mer autentiskt än den stora tråkiga, stora roliga Thruxton. Det är fortfarande ganska dyrt jämfört med andra “äkta” caféracers som är mer tidsriktiga, luftkylda och generellt långsammare. Den har dock en distinkt fördel, det är i allra högsta grad en brittisk cykel, och för många gör det den extra kostnaden värt det…

1Norton V4CR

Norton har en anrik historia, som ofta sätter racing framför vinst, och det har fått dem att snubbla som företag mer än en gång. Deras senaste återuppvaknande, under den indiska jätten TVS vakande öga, ger oss visst hopp om att de kanske stannar kvar lite längre denna gång. Istället för att gå tillbaka till “den gamla goda tiden” är deras senaste skapelse allt annat än old school under. V4CR är en 180-hästars supercykel, helt enkelt maskerad som en caféracer . Det är en caféracer på steroider, en som vi skulle kalla för ful om den tillverkades av någon annan än Norton, företaget som födde själva idén om caféracing, och det här är pistolen de tog med sig till nävestriden.

Leave a Comment